Het toepassen van Natuurgevelsteen

Ergens in een groeve ver weg in Noord- Macedonië wordt op een duurzame manier natuursteen gewonnen. Een product dat zij daar werven en goed past binnen de Nederlandse bouw is onze Natuurgevelsteen. De eigenschappen van dit product zorgen ervoor dat de metselaar dit product goed kan toepassen. Deze sortering zorgt voor de mooiste natuursteengevelbekleding en geeft ieder gebouw een eigen bijzondere en unieke uitstraling. Maar wat maakt een gevel met dit materiaal uniek? U leest het hier.

Robuuste uitstraling

Natuurgevelsteen is een manier om uw ontwerp te voorzien van een robuuste maar warme uitstraling. Dat komt doordat de stenen redelijk grof zijn en gebroken structuren hebben, wat weer zorgt voor een krachtig uiterlijk. Natuurgevelsteen is te verkrijgen in verschillende sorteringen, zodat er altijd wel iets is wat aansluit bij uw behoeften en wensen.  Deze steensoorten verschillen enorm van kleur, afmetingen en gelaagdheid. Maar ook binnen een sortering is geen enkele steen hetzelfde. De soort afwerking met en ruw afgezaagde stenen in combinatie met de verschillende kleurtinten zorgen voor een natuursteengevel met sfeer.  

Metselwerk

Een natuursteen muur metselen, wat houdt dat in? Het is een optie die nog meer karakter geeft aan een natuurstenen gevel. Het betreft de opbouw van een gevel met rustiek natuursteenmetselwerk. Doordat natuurgevelsteen stenen vaak een dikte hebben van ongeveer 10 cm wordt de traditionele manier van metselen toegepast. Dit betekent dat de muur laag na laag opgebouwd wordt. Echter is het wel van belang in de gaten te houden dat de stenen veel van formaat kunnen verschillen en dat de voegmortel of het cementgoed zichtbaar zal zijn. Dat betekent dat de kleurkeuze bij dergelijk metselwerk met natuurstenen ook een belangrijke rol speelt. Maar ook dat metselen met natuursteen een soort puzzel is van verschillende stenen die op of in elkaar passen. Het totale plaatje vormt pas het geheel. 

De juiste keuze

U heeft dus zelf volledig in de hand hoe uw natuurstenen gevel er uit zal gaan zien. U kunt alles op maat samenstellen; de kleur, de afmetingen, de afwerking en de voegmortel van de sortering. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende sorteringen samen te voegen. We kunnen ons voorstellen dat dit het lastig is om een keuze te maken. Daarom helpen we u graag verder. Want met ons expertise staat uw gevel als een huis.