fbpx

Onze groeve

Onze reis begon in 2008, toen we voor het eerst een groeve hebben bezocht in het betoverend mooie land Noord-Macedonië. De schoonheid van de natuursteen en de potentie van dit land grepen ons direct. Het was liefde op het eerste gezicht. Op deze pagina vertellen wij dan ook graag meer over natuursteen en nemen wij u mee naar de natuursteen groeve. Gedreven door een diepe maatschappelijke betrokkenheid en een passie voor eerlijke werkgelegenheid, besloten we een verschil te maken. We willen niet alleen de prachtige natuursteen naar Nederland brengen, maar ook de mensen in Noord-Macedonië een betere toekomst bieden. Zo ontstond ons initiatief om werkgelegenheid te creëren in dit land vol kansen.

Waarom kiezen voor natuursteen?

Esthetische waarde met unieke uitstraling

Natuursteen heeft een authentieke uitstraling vanwege kleuren, texturen en patronen. Dit geeft ieder project een tijdloze en elegante afwerking. Ieder product heeft natuurlijke afwerkingen en wordt op maat gemaakt en daarmee krijgt ieder project een unieke uitstraling.

Duurzaam en geschikt voor circulair bouwen

Natuursteen is van nature duurzaam en vanwege het sterke en tijdloze karakter levensloop bestendig. Tijdens de productie worden geen synthetische processen of chemicaliën toegepast. Hierdoor heeft natuursteen een lage ecologische voetafdruk ten opzichte van veel andere bouwmaterialen.

Flexibiliteit in uw ontwerp

Natuursteen kan naar wens worden gemaakt in verschillende maten en vormen, waardoor het een flexibel materiaal is voor metselwerk. Dit maakt het mogelijk om creatieve ontwerpen te realiseren en architectonische details toe te voegen aan een gebouw. Voor elk project leveren wij uniek maatwerk.

Toepasbaar in ieder project

Natuursteen biedt veel mogelijkheden. Hierdoor is er altijd een passend product dat aansluit op uw wensen. Daarnaast zijn onze producten ook geschikt voor diverse bouwsystemen en constructies. Onze adviseurs denken graag met u mee om uw droomproject te verwezenlijken.

Samenwerking met groeves

In nauwe samenwerking met vier steengroeves in Noord-Macedonië hebben we meer dan 40 werknemers aan werk geholpen. Bijna alle productie van deze groeves was bestemd voor projecten in Nederland. Om duurzame werkgelegenheid te creëren en de groeves nog meer te laten groeien was het noodzakelijk dat de Noord-Macedonische natuursteen ook bekend werd binnen Europa. 

Daarom zijn we in 2022 een partnerschap aangegaan met Algo Nemetali, een vooraanstaand bedrijf in de regio waar wij al sinds 2008 mee samenwerken. Samen hebben we geïnvesteerd in duurzame technologieën en processen om de productie van de prachtige steensoort Gneis te optimaliseren. Zo kunnen we niet alleen meer natuursteen leveren, maar ook de groeves helpen om op een duurzame manier te groeien binnen Europa.

Onze verkoopmaatschappij in Noord-Macedonië, Macedonian Diamonds, is ons antwoord op de groeiende vraag naar hoogwaardige natuursteen in Europa. Met trots exporteren we natuursteen uit Noord-Macedonië naar verschillende landen in Europa.

Meer dan alleen een bouwmateriaal

Onze natuursteen is meer dan alleen een bouwmateriaal. Het is een keuze voor een verhaal. Samen bouwen we niet alleen aan prachtige architectuur, maar ook aan een betere toekomst voor Noord-Macedonië. Door te kiezen voor onze natuursteen, kiest u voor:

Het productieproces

Natuursteen is een product van Moeder Natuur. Het vormt zich in miljoenen jaren, waarbij het laag voor laag door de aarde wordt samengesteld. Dit maakt dat het materiaal 100% natuurlijk is. Het ruwe materiaal wordt op de groeve gewonnen. Dit kunnen zowel grote robuuste rotsblokken als rechte blokken zijn, afhankelijk van het type natuursteen.

Vervolgens wordt het materiaal op de werkplaats op maat wordt gemaakt. Afhankelijk van de wensen, wordt de natuursteen hier op maat gebroken of gezaagd. Ook zijn er verschillende bewerkingen mogelijk, zoals het trommelen, polijsten of zoeten van de natuursteen. Zo ontstaat er altijd een unieke uitstraling. NG investeert in het machinepark van de groeves in Noord-Macedonië, om zo het productieproces te bevorderen en oneindige mogelijkheden te garanderen.

Hierna wordt de natuursteen veilig verpakt zodat het op de bouwlocatie geleverd kan worden. Dan mag de verwerker aan de slag om het eindproduct tot leven te laten komen. Na dit bijzondere productieproces, mogen onze natuursteen producten schitteren in uw project!

HET PRODUCTIEPROCES