fbpx

Natuursteen massief

Al eeuwenlang wordt er wereldwijd gemetseld met natuursteen, een traditie die terug te zien is in de bouwwerken zoals het Colosseum in Rome, de toren van Pisa en de Pyramides in Egypte. Deze inspirerende gebouwen laten de tijdloze schoonheid van natuursteen goed zien. In Nederland, waar traditioneel metselwerk de norm is, hebben wij in 2008 het product Natuurgevelsteen op de markt gebracht. Later kwam hier ook de strakgezaagde natuursteen collectie bij; NG Lapide. Deze innovatieve concepten combineren de Nederlandse bouwmethodiek, vanwege de muurdikte, met het authentieke karakter van natuursteen.

De voordelen van massieve natuursteen

Esthetische waarde met unieke uitstraling

Natuursteen heeft een natuurlijke en authentieke uitstraling die vaak wordt gewaardeerd vanwege zijn unieke textuur, kleuren en patronen. Het toepassen van metselwerk accentueert het natuurlijke karakter en geeft een gebouw een tijdloze en elegante uitstraling.

Traditioneel metselwerk mogelijk

Vanwege de muurdikte van ca. 10 cm, is het mogelijk om onze natuursteen volgens de traditionele metselwerk techniek toe te passen. De stenen worden naar wens op maat gemaakt en als losse stenen geleverd. Hierdoor kan iedere vakman onze natuursteen te verwerken.

Warmte- en geluidswerend

Natuursteen heeft van nature goede thermische en akoestische eigenschappen. Onze producten gaan warmteverlies tegen in de winter en dragen bij aan het behouden van een koel huis in de zomer. Ook dragen de massieve stenen bij aan het weren van geluid.

Van nature duurzaam en recyclebaar

Onze metsel natuursteen komt rechtstreeks uit de natuur. Tijdens het productieproces komen geen chemische processen kijken waardoor het product echt 100% natuurlijk is. Daarnaast zijn onze massieve natuurstenen ook geschikt voor circulair bouwen.

Over ons

Sinds onze oprichting in 2008 hebben we een rijke geschiedenis van succesvolle projecten opgebouwd, waarbij gemetselde natuursteen de hoofdrol speelt. Van karaktervolle woningen tot indrukwekkende commerciële gebouwen, (massieve) natuursteen maakt ieder project uniek. Onze producten worden altijd op maat gemaakt en hierdoor zijn de mogelijkheden grenzeloos. Wij hebben nauw contact met diverse groeves in heel Europa, hierdoor kunnen wij ook specifieke wensen vervullen.

Metselmortel

In nauwe samenwerking met Remix Droge Mortel B.V. hebben wij speciale mortels ontwikkeld die perfect zijn afgestemd op het gebruik van natuursteen. Deze doorstrijk- of dunbedmortels worden geleverd in de gewenste kleur, waardoor ze naadloos aansluiten bij de kleur en textuur van de gebruikte natuursteen. Het bijzondere van deze mortels is dat deze direct als voeg fungeert en dat het metselwerk op deze manier niet achteraf gevoegd hoeft te worden. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een esthetisch aantrekkelijke afwerking.

Toepassingen

Ontdek de veelzijdigheid van massief natuursteen in al zijn prachtige toepassingen. Van robuuste tuinmuren tot indrukwekkende buitengevels van woningen, hotels of appartementencomplexen, natuursteen voegt een tijdloze elegantie toe aan elke omgeving. Maar de toepassingen stoppen daar niet. Denk aan imposante poorten die een grandioze entree creëren, of sfeervolle interieurs met een natuursteen eyecatcher. Met natuursteen is werkelijk alles mogelijk. Laat uw verbeelding de vrije loop en ontdek de grenzeloze mogelijkheden van dit prachtige natuurlijke bouwmateriaal.

Verpakkingswijze

Traditioneel wordt natuursteen los gestort op een bouwlocatie geleverd, wat vereist dat ervaren vakmensen het materiaal vakkundig verwerken. Om tegemoet te komen aan de Nederlandse bouwmethoden, hebben wij ervoor gekozen om onze massieve natuursteen te verpakken in handige kratten op euro pallets. Hierbij worden de zichtzijden van de stenen naar boven geplaatst, zodat de metselaar een duidelijk overzicht heeft en nauwkeurig kan werken. De pallets worden vervolgens strak geseald in een plastic hoes, waardoor de stenen beschermd blijven tijdens transport en opslag. Met deze geoptimaliseerde aanpak bieden wij een efficiënte en praktische oplossing die perfect aansluit bij de Nederlandse bouwstandaarden.

Verwerkingsmethode massief natuursteen

Zoals eerder genoemd, kan onze massieve natuursteen volgens de traditionele metselwerkmethode worden verwerkt. Zo worden er tijdens de verwerking van massief natuursteen onder andere profielen gesteld, gewerkt aan de draad en de stenen stuk voor stuk met mortel opgemetseld. Echter, er zijn wel kleine aanpassingen en punten die extra aandacht nodig hebben tijdens het verwerken van natuursteen. Deze aandachtspunten hebben wij uitgebreid in onze verwerkingsvoorschriften voor u op een rijtje gezet, voor zowel de gebroken Natuurgevelsteen als de strakgezaagde Lapide. Klik hier om de verwerkingsvoorschriften te downloaden. Uiteraard zijn onze adviseurs graag aanwezig tijdens een eventuele bouwbespreking en bij de start van het metselwerk, om zo nog extra tips en tricks te geven. Ook zijn zij actief betrokken bij gehele bouwproces.

Keuzemogelijkheden

Met een schat aan ervaring op de steengroeves en een solide portfolio van projecten in Nederland, bieden wij een breed scala aan mogelijkheden als het gaat om natuursteen. Van afmetingen tot textuur, van kleur tot robuustheid, onze expertise stelt ons in staat om aan diverse behoeften te voldoen.

Onze Natuurgevelsteen is geliefd om zijn robuuste uitstraling en veelzijdigheid. De Natuurgevelsteen sorteringen worden geleverd in een muurdikte van ca. 10 cm, veelal in een mix van hoogtes in 4, 6 en 8 cm en vrije lengtes. Of het nu gaat om een verwerking in strakke/rechte lijnen of een meer organisch wildverband, deze steen biedt een authentieke charme die perfect past bij verschillende architecturale stijlen.

Daarnaast introduceren wij graag onze Lapide collectie; een strakke gevelsteen met nauwkeurig gezaagde zijden. Met deze steen kunt u een unieke, eigentijdse gevel creëren die de aandacht trekt en een tijdloze elegantie uitstraalt. U heeft de mogelijkheid om op maat gemaakte formaten samen te stellen en dit biedt flexibiliteit en vrijheid in uw ontwerp. Van een langformaat met lengtes tot wel 2 meter lang tot een waalformaat, laat ons u helpen bij het realiseren van uw visie met onze hoogwaardige natuursteenproducten. Met onze kennis en uw creativiteit kunnen we samen iets buitengewoons creëren.

Bekijk dit NG Natuurgevelsteen project

Luxe villa Het Gooi

Bekijk dit NG Lapide project

Moderne bungalow Zwolle