fbpx

Natuursteenstrips

Bij ons kunt u terecht voor een breed assortiment aan natuursteen sorteringen. Het maakt niet uit welke stijl u aanspreekt, ze zijn allemaal erg geschikt om uw droomproject mee te verwezenlijken. Alle sorteringen verschillen in kleur en textuur en ze zijn op allerlei manieren toe te passen. Ze hebben allemaal een andere uitstraling en daardoor kunnen er keer op keer unieke concepten worden gerealiseerd. Vrijwel al onze natuursteen sorteringen zijn ook als natuursteenstrips te leveren, NG Strips.

De voordelen van natuursteenstrips

Smallere muurdikte en lager gewicht

Vanwege de smallere muurdikte van NG Strips zijn deze ruimtebesparend, wat voor sommige toepassingen een groot voordeel kan zijn. Hierdoor zijn de stenen lichter, wat een mooie oplossing kan zijn voor bepaalde constructies.

Losse natuurstenen op maat gemaakt

Wij produceren strips op maat uit echt natuursteen. Alle stenen worden als losse stenen geleverd, waardoor patroonvorming voorkomen wordt en de verwerker meer vrijheid heeft tijdens het plakken van de natuursteenstrips. Zo ontstaat er een unieke natuurstenen gevel.

Toepasbaar op diverse achtergrondconstructies

NG Strips kunnen op diverse ondergronden worden geplakt. Dit kan bijvoorbeeld op isolatie en plaatmateriaal, maar ook op een bestaande muur. Dit biedt de mogelijkheid om ook tijdens renovatieprojecten natuursteenstrips toe te passen.

Van nature duurzaam en recyclebaar

Onze natuursteenstrips komen rechtstreeks uit de natuur. Tijdens het productieproces komen geen chemische processen kijken waardoor het product echt 100% natuurlijk is. Daarnaast zijn de strips ook geschikt voor circulair bouwen.

NG Strips

NG Strips hebben een dunnere muurdikte dan die van de massieve stenen. Om deze dunnere dikte te bereiken wordt er van de achterzijde een plak afgezaagd. Doordat de steenstrip dan een afgezaagde zijde heeft wordt deze uitermate geschikt om te verlijmen tegen een achtergevel. Bij natuursteenstrips wordt vaak gedacht aan vaste panelen of composiet materiaal. Echter, wij produceren natuursteenstrips op maat uit echte natuursteen. Alle NG Strips worden als losse stenen geleverd waardoor patroonvorming voorkomen wordt. Op deze manier creëert u een unieke gevel zonder zichtbare lijnen en met 100% natuurlijke materialen!

De muurdikte

Een van de belangrijkste verschillen tussen massieve natuursteen en NG Strips is de dikte van de steen en daarmee dus ook de muurdikte. Onze Natuurgevelsteen en Lapide collectie bestaan uit massieve stenen, waardoor deze gevel een dikte van ongeveer 7 tot 11 centimeter heeft. Bij NG Strips is dit aanzienlijk minder met een muurdikte van ongeveer 2 tot 3 centimeter, waardoor ze in vrijwel iedere situatie toe te passen zijn. Dit maakt het eenvoudig om ze te plaatsen en kunnen ze bestaande (of nieuwe) gebouwen een indrukwekkend karakter geven. 

Het gewicht

Een ander groot verschil tussen Natuurgevelsteen en NG Strips is het gewicht van de natuurstenen. NG Strips zijn een stuk lichter vanwege de dunnere muurdikte. Dit betekent dat deze toepassing constructief andere oplossingen biedt die met massieve metselstenen niet altijd mogelijk zouden zijn. Denk aan overstekken en plafonds van natuursteen. Het maakt een ontwerp een stuk interessanter! Ook het interieur van een gebouw kan daardoor een volledig nieuwe look krijgen zonder veel ruimte in te hoeven leveren.

De hoekoplossingen

Omdat NG Strips een dunnere muurdikte hebben dan Natuurgevelsteen en Lapide met een dikte van ongeveer 7 tot 11 centimeter moeten er andere oplossingen gecreëerd worden voor de hoeken van een gebouw. Door losse strips tegen elkaar te plaatsen is het duidelijk te zien dat het met natuursteenstrips gaat, dat maakt het esthetisch iets minder fraai. Om een massieve hoek te simuleren leveren wij daarom bijpassende hoekstenen mee. Deze hoekstenen worden uit een massieve steen gezaagd en deze hoekstenen variëren qua hoogtes en lengtes, waardoor een zo’n natuurlijk mogelijke oplossing wordt geboden op elke hoek van het gebouw. Ook hierbij is maatwerk mogelijk en kunnen wij hoeken produceren in verschillende graden. 

De verwerkingsmethoden

Omdat de NG Strips op een andere manier worden toegepast vragen zij ook een andere manier van verwerking. Massieve natuursteen wordt verwerkt volgens traditioneel metselwerk, waarbij de muur steen voor steen wordt opgebouwd. NG Strips worden op een andere manier verwerkt, ze worden namelijk verlijmd en dit kan op diverse ondergronden. Hierdoor is het mogelijk om ook bij renovatieprojecten NG Strips toe te passen. Ieder project verschilt en dat betekent dat iedere ondergrond anders kan zijn. Bij de verwerking van NG Strips moeten dan ook verschillende aspecten in acht genomen worden en daarbij leveren wij graag bijpassende lijm en toebehoren mee.

Voor de verwerking kan er gekozen worden om de steenstrips na te voegen of koud tegen elkaar te plakken (voegloos). Beide manieren geven een ander totaalbeeld, dus het is goed om hier van te voren goed over na te denken. In het geval van navoegen kunnen de strips met een lintvoeg en/of stootvoeg worden verwerkt. Hierbij kunnen wij een bijpassende voegmortel meeleveren, welke in diverse kleuren beschikbaar is. Tijdens een afspraak in ons Inspiratiecentrum laten wij graag diverse projectvoorbeelden en voegkleuren zien. Op basis van uw wensen en de technische aspecten van uw project kunnen wij u een passend advies geven.

De systemen

De vele mogelijkheden van NG Strips zijn toepasbaar op verschillende systemen. Ieder systeem heeft haar eigen aandachtspunten. Allereerst kunt u er natuurlijk uw buitengevel mee bekleden. Dit is misschien wat voor de hand liggend, maar het zorgt direct voor een exterieur met karakter en een sfeervol exclusief uiterlijk. De strips verzorgen een prettig en uniek aanzicht van uw woning die erg in het oog springt. Doordat deze natuursteen gevelbekleding relatief dun is en daardoor een beperkte muurdikte heeft zijn ze zeer geschikt om moeilijke gevels te bekleden. Of het nu gaat om bouwsystemen waar de dikte van een gevel een belangrijke rol speelt of om binnenmuren als oplossing in een bestaande situatie; het is allemaal mogelijk met onze steenstrips.

(Vuil)metselwerkmuur

NG Strips kunnen op verschillende ondergronden verlijmd worden. Veel voorkomende achtergronden zijn beton en (vuil)- metselwerkmuren. Vuilmetselwerk is  metselwerk of betonsteen waarvan het oppervlak later aan het zicht onttrokken wordt door een afwerking. Op deze achtergevel kunnen onder de juist omstandigheden en met gebruik van de juiste materialen NG Strips worden verlijmd. Afhankelijk van de achtergevel kan er eerst een primer worden aangebracht om vervolgens de natuursteenstrips te verlijmen.

Isolatie

NG Strips zijn ook te verlijmen op geteste gevelisolatie systemen. Op de isolatie wordt een hecht- en grondmortel toegepast, gevolgd door een glasvezelweefselnet die mechanisch wordt bevestigd en vervolgens de lijmmortel. De topplaag bestaat uit onze NG Strips. Met betrouwbare fabrikanten testen wij deze systemen waardoor bij een verwerking onder de juiste omstandigheden en door de samenstelling (een langdurige levensfase en beperkte onderhoudscycli) een uiteindelijk zeer economische gevel ontwikkeld wordt.

Plaatmateriaal

Voor het verlijmen van NG Strips op plaatmateriaal zijn er vele mogelijkheden. Er zijn systemen ontwikkeld en getest waarbij NG Strips worden verlijmd op onder andere vezelcementplaten. Daarbij is er al een geventileerd systeem ontwikkeld, waarbij gekeken is naar luchtdichte – en damp-open buitengevels waarbij sprake is van waterdampdiffusie. Daarnaast zijn er ook systemen voor lucht- en dampdichte buitengevels, waarbij geen waterdampdiffusie plaatsvindt. U kunt met onze partners complete systemen van materialen en diensten afnemen.

Bekijk dit NG Strips project

Luxe verbouwing Reusel

Bekijk dit NG Strips project

Luxe wellness Hollandscheveld