fbpx

Downloads

Wij zijn u als ontwerper, uitvoerder of verwerker graag zo goed mogelijk van dienst. Misschien bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden met natuursteen of bent u juist opzoek naar technische informatie. Wij willen onze expertise graag met u delen en zijn betrokken vanaf de ontwerpfase tot en met het eindresultaat. Voor de professionals hebben wij enkele documentatie opgesteld, welke u hieronder kan downloaden. Mocht u vragen hebben of behoefte hebben aan meer informatie, neem gerust contact met ons op!

Texturen

Om uw ontwerp tekening van texturen te voorzien, bieden wij deze in diverse natuursteen sorteringen aan. Momenteel werken wij aan een textuur generator waarmee u uw eigen natuursteen texturen kunt samenstellen. Mocht u opzoek zijn naar een textuur die niet in de downloadmap staat, neem gerust contact met ons op!

Detailtekeningen

Wij begrijpen dat natuursteen metselwerk geen alledaagse toepassing is voor de ontwerper en uitvoerder. Daarom hebben wij een aantal details met referentiefoto’s uitgewerkt in ons detailboek. Uiteraard denken wij ook graag mee met de technische uitwerking van uw ontwerp.

Verwerkingsvoorschriften Natuurgevelsteen

Vanaf 2008 hebben wij Natuurgevelsteen geïntroduceerd om de architectuur in Nederland te verrijken. Deze steen kan met zijn ca. 10 cm muurdikte volgens de traditionele metselwerk methode worden verwerkt. Wij geven graag tips en tricks in onze verwerkingsvoorschriften.

Verwerkingsvoorschriften Lapide

In onze Lapide collectie zijn strakke lijnen gecombineerd met de authentieke kenmerken van natuursteen. Dankzij de strakgezaagde afwerking van de stenen, is deze uitstekend te verwerken door iedere vakkundige metselaar. Naast onze verwerkingsvoorschriften, bieden wij ook graag begeleiding aan tijdens het gehele bouwproces.

Gevelbescherming

Om de gevel zo goed mogelijk te beschermen tegen de aangroei van algen, schimmels en mossen, bieden wij een passend impregneermiddel. Wij adviseren BionicCoat van Bionic Protect. Hiermee beschermt u de natuursteen op een duurzame wijze.