Is natuursteen wel modern? Wel als u Lapide gebruikt

De moderne woonstijl is al enige tijd erg populair in Nederland. Een moderne woning kenmerkt zich door de strakke vormgeving in combinatie met veel glas en materialen als beton. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van de ruimte door het gebruik van een strak lijnenspel en de kleur wit staat vaak centraal. Het is dan ook niet gek dat u deze stijl niet meteen koppelt aan een robuuste natuurstenen gevel. Toch worden zo de meest fantastische villa’s gecreëerd. Een producttype natuursteen die hier een grote rol in speelt is de Lapide.

Exclusieve uitstraling

NG Lapide combineert de warme sfeer van natuursteen met de strakke moderne lijnen in een de hedendaagse woning, waardoor een gebouw al snel een exclusieve uitstraling geven. Lapide wordt dan ook steeds meer toegepast bij de meest unieke woningen en bebouwing.  

En binnen deze collectie kunt u kiezen uit ons enorm gevarieerde aanbod. De diverse soorten verschillen in kleur, uitstraling en formaat. Maar, doordat zij altijd een relatief lange breedte kennen verliezen ze nooit hun esthetische waarde. De lange lagenmaat zorgt er tevens voor dat de voeg ook een bepalende factor toevoegt. Wat zorgt voor een strak geheel! 

Subtiel gebruik van Lapide

Vaak is het zo dat de gevel van een moderne woning niet compleet bestaat uit natuursteen Lapide. Dit komt onder andere door grote raampartijen, die kenmerkend zijn voor deze woningen. Ook laten ontwerpers veelal hun handtekening achter met een bepaalde stijl. Door te kiezen voor natuursteen elementen of details is het minder lastig een karaktervolle woning te creëren. Want op deze manier is de woning altijd uniek in zijn soort. Daarnaast wordt Lapide opgebouwd aan de hand van de traditionele metselmethode. Dit betekent dat er een massieve buitengevel zal ontstaan. Daarom is deze soort ook een erg geschikt als natuursteen voor buiten. Het functioneert optimaal als deel van een gevel, steunpilaar of als afscheidende muur.  

Lapide in uw eigen project

Bent u zelf bezig met het bouwen of ontwerpen van project in moderne stijl? Neem dan ook de Lapide, moderne natuursteen in overweging. Dit producttype is gewoonweg te omschrijven als modern en strak. Het chique uiterlijk zal ervoor zorgen dat menig mens zal omkijken naar uw woning.   

Dus kan natuursteen modern worden toegepast? Jazeker. Bent u geïnteresseerd in deze prachtige natuursteen soort? Kijk voor meer informatie onder het kopje gevels bij Lapide.