fbpx

Wat u wilt weten over natuursteen en duurzaamheid

Een interessant thema dat we steeds meer terug zien komen is duurzaamheid. Binnen allerlei sectoren wordt rekening gehouden met dit thema, zo ook in de Nederlandse bouw. Niet alleen de manier waarop men bouwt wordt steeds duurzamer, maar ook de huizen zelf en de materialen die worden gebruikt sluiten steeds vaker aan bij dit thema. Eén van deze materialen is natuursteen. Natuursteen is niet alleen duurzaam maar ook op erg veel verschillende manieren toepasbaar en esthetisch hoogwaardig. Hierdoor is dit hét perfecte materiaal om te verwerken in erg veel verschillende bouwwerken.

Lange levensloop

Bouwen met Natuursteen draagt dus bij aan de duurzaamheid van een gebouw, maar waarom? Allereerst is natuursteen enorm levensloopbestendig. In erg veel oude bekende gebouwen werd al natuursteen verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan het Paleis op de Dam. Dit toont aan dat natuursteen erg lang meegaat en dat u dus ook enorm lang kan genieten van uw natuursteentoepassingen. Een voorwaarde is wel dat het materiaal op de juiste manier behandeld wordt, voor het beste en mooiste resultaat.

Van nature duurzaam

Iets anders dat u vast wil weten over natuursteen is dat het een 100% natuurlijk product is. Natuursteen wordt jarenlang gevormd door de natuur zelf, waarbij het laag voor laag wordt samengesteld. Dit is een wonderbaarlijk proces en daarom moet men ook voorzichtig omgaan met de winning van natuursteen. Tijdens de winning van natuursteen worden geen chemische processen gebruikt. Er worden dus geen chemicaliën gebruikt en processen als verhitting, smelten en bakken worden niet toegepast. Dit alles voor een eerlijk en authentiek product.

Circulair Bouwen

Een andere reden om te bouwen met natuursteen is dat het materiaal erg geschikt is voor recycling. Het materiaal gaat zoals eerder al werd benoemd erg lang mee waardoor het eindeloos hergebruikt kan worden. Grote stukken zijn te bewerken en daardoor te vormen naar een ander ontwerp of een ander gebouw. Maar natuursteen kan ook uit een gebouw gehaald worden om vervolgens bijvoorbeeld in een tuin verwerkt te worden.

Waarom natuursteen?

U heeft nu al veel informatie gekregen over natuursteen in combinatie met het thema duurzaamheid, maar er is meer. Want ook in Noord-Macedonië steven wij naar duurzame werkgelegenheid. Dat doen we door werkgelegenheid te creëren en ons in te zetten om de werkomstandigheden te optimaliseren. De band met Noord-Macedonië is erg belangrijk voor ons. Want NG Bouwen met Natuursteen is ontstaan uit voorliefde voor het land en 80% van onze producten komen hier vandaan.  We staan hen dus graag bij, zodat wij een eerlijk product kunnen garanderen.