fbpx
  • Ontwerp

    Architectuurstudio Ska

  • Sortering

    Bergen

  • Locatie

    Drenthe

Bosvilla Drenthe

Midden in de natuur bevindt zich deze bosvilla. Mooie natuurlijke producten werden gebruikt om de woning in de omgeving over te laten lopen. De sortering Bergen met bruine kleurnuances sluit perfect aan op de omgeving en de overige materialen. Dankzij de hoogteverschillen is een gedeelte van het souterrain zichtbaar, waar ook onze Natuurgevelsteen is toegepast. Ook de toegangspoort en de haard is uitgevoerd in natuursteen en daarnaast hebben wij de natuurstenen flagstones voor het terras geleverd. Dit alles zorgt voor een natuurlijk effect en pure harmonie.

Schitterende bosvilla met bijzondere gevel

Wonen midden in de natuur, wie wenst dat nou niet? Deze droom werd werkelijkheid voor de bewoners van deze schitterende bosvilla. Deze prachtige woning bevindt zich midden in de natuur en moest daardoor eer doen aan zijn groene en natuurlijke omgeving. Dit hield in dat de opdrachtgevers kozen voor een doordacht ontwerp dat niet alleen qua vorm aansluit bij de omgeving maar ook op het gebied van kleur- en materiaalgebruik. Hierdoor is het een heerlijke woning geworden waar zij volledig kunnen ontspannen en helemaal tot rust kunnen komen. Het is de perfecte plek om dagelijkse beslommeringen even helemaal te vergeten.

Unieke gevel

Mooie, natuurlijke producten werden gebruikt om de woning in de omgeving over te laten lopen. Dit is dan ook de reden dat gekozen werd voor een gevel die deels bestaat uit hout en deels uit één van onze prachtige natuursteen sorteringen. Deze natuurlijke materialen werden gecombineerd met grote raampartijen die de omgeving op mooie wijze weten te omlijsten en prachtig uitzicht bieden. Een ander bijzonder aspect aan deze woning is het hoogteverschil waarop hij werd gebouwd. Hierdoor is een gedeelte van het souterrain zichtbaar en kan tot diep in de woning genoten worden van royaal daglicht.

Natuurgevelsteen

Een groot gedeelte van de gevel bestaat dus uit ons Natuurgevelsteen. Er is gekozen voor de sortering Bergen, die zich kenmerkt door zijn bruine kleurnuances. Hierdoor staat hij zowel mooi bij het hout als bij de groene omgeving. Bovendien kent de sortering een robuuste uitstraling door zijn grove structuur. Dit maakte Bergen dan ook uitermate geschikt voor verwerking in de gevel van deze bosvilla. De voeg werd diep uitgekrabt waardoor het lijkt alsof de stenen op elkaar gestapeld zijn. Ook dit benadrukt het natuurlijke aspect dat deze villa zo bijzonder maakt.

Pure harmonie

Om het totaalplaatje compleet te maken werd het natuursteen niet alleen verwerkt in de gevel, maar ook in de toegangspoort en de haard. Bovendien hebben wij ook de natuurstenen flagstones mogen leveren voor het terras bij de villa. Alles aan het ontwerp van deze prachtige woning klopt dan ook tot in de kleinste details en dat zorgt ervoor dat hij volledig opgaat in de groene omgeving. Het natuurlijke effect voorziet in een pure harmonie waardoor het een heerlijke woning geworden is om in te wonen.

Meer projecten