fbpx
  • Ontwerp

    Enzo

  • Sortering

    Pilsen

  • Locatie

    Rijnsaterwoude

Recreatiewoning Rijnsaterwoude

Deze reacreatiewoning is gebouwd in een prachtige omgeving aan het water. Het houtgebruik, onze natuursteen en het vele groen benadrukken de natuurlijke omgeving. Een prachtige plek om te genieten!

Recreatiewoning met robuuste gevel

Wie droomt er nou niet van een fijne recreatiewoning? Een plek waar u alle dagelijkse beslommeringen volledig achter zich kunt laten, waar u even helemaal tot zichzelf kunt komen en waar ontspanning centraal staat. De opdrachtgevers van dit prachtige project, zagen een recreatiewoning dan ook helemaal zitten en besloten een mooi huis op een fijne locatie aan het water te laten bouwen. Om een mooi tweede thuis te creëren werd de omgeving in acht genomen tijdens het bouwen. Dit resulteerde in een heerlijke recreatiewoning volgens de hoogste standaarden en met een prachtige natuurstenen gevel.

Natuurlijke materialen

De natuur speelde dus een belangrijke rol in het ontwerp van deze woning. Er werd dan ook gekozen voor grote raampartijen, die zich naar het water toe openen, en natuurlijke materialen. Materialen als hout en natuursteen stelen de show, waardoor de woning esthetisch gezien nog beter binnen de groenrijke omgeving past. Bovendien dragen de natuurlijke materialen bij aan het duurzame uitgangspunt van de woning. Dit betekent dat de bewoners optimaal gebruik kunnen maken van hun recreatiewoning en dat ze er extra lang van kunnen genieten. Wij zijn dan ook erg trots dat we hier ons steentje aan bij hebben mogen dragen

Moderne en robuust 

De complete gevel van de woning werd opgebouwd met één van onze natuursteen sorteringen; Pilsen. Deze sortering is afkomstig uit Noord-Macedonië en werd al vele malen gebruikt om spraakmakende bouwwerken te realiseren. Kenmerkend voor deze sortering is zijn grijze kleur, het zorgt ervoor dat de recreatiewoning direct modern oogt. De bruine kleurnuances in het gneis zijn terug te herleiden naar de houten entree en de omgeving, zodat niet alleen het moderne maar ook het natuurlijke aspect benadrukt wordt. Doordat delen van de mortel erg diep liggen of zijn weggeslepen, lijkt het alsof de metselstenen op elkaar geplaatst zijn. Het voorziet in een robuuste look.

Een duurzaam product

Op esthetisch vlak werd dus rekening gehouden met de omgeving en de natuur, maar daarnaast werd het natuursteen ook op duurzame wijze gewonnen en bewerkt. Ons natuursteen is namelijk een puur natuurlijk product dat jarenlang laag voor laag werd opgebouwd. Een duurzaam productieproces zorgt ervoor dat wij het product tot onze beschikking krijgen. Tijdens deze productie maken we geen gebruik van chemicaliën om zo het natuurlijke aspect van ons natuursteen te kunnen waarborgen. Bovendien zijn onze sorteringen, zoals de Pilsen, erg geschikt voor circulair bouwen. Natuursteen is dus een ontzettend duurzaam product en wanneer u dat weet, kan er nog meer van deze recreatiewoning genoten worden!

Meer projecten