Natuursteen toepassingen voor een moderne villa

Een bouwstijl die al enige tijd in de smaak valt is de moderne bouwstijl. Een strak lijnenspel, eenvoudige vormen en het creëren van diepte en niveaus staan hierin centraal. Villa’s die in deze stijl gebouwd worden integreren niet alleen esthetisch aantrekkelijke aspecten, maar er wordt ook gekeken naar de functionaliteit. Daarnaast kiest men ook vaak voor verschillende materialen om de villa’s te voorzien van een uniek karakter. Denk dan bijvoorbeeld aan een combinatie tussen beton, steen, hout en natuursteen. Zodat het exterieur meteen een stuk spannender wordt. Natuursteen is dus ook erg geschikt voor moderne bouw. U leest hier hoe u natuursteen verwerkt in moderne villa’s.

Kenmerken van een moderne villa

Een aantal typische kenmerken van een moderne villa heeft u net al kunnen lezen; het lijnenspel, de eenvoudige vormen en het spelen met dieptes en niveaus. Daarnaast wordt het aspect duurzaamheid ook vaak meegenomen in de bouw, worden onnodige structurele toevoegingen zo veel mogelijk weggelaten en kiest men vaak voor grote raampartijen. Het gebruik van natuursteen in de bouw van dit soort villa’s versterkt deze typische kenmerken. Door te kiezen voor een natuurstenen gevel en deze af te wisselen met andere materialen creëert u al gauw diepte en wordt het strakke lijnenspel versterkt. Ook is natuursteen een duurzaam product waardoor het gebruik van dit materiaal helemaal aansluit bij het uitgangspunt van moderne villabouw.

Welke sortering kiest u?

Als u kiest voor een natuurstenen gevel dan is het belangrijk om over de soort sortering na te denken. De ene soort is namelijk mooier bij de ene bouwstijl dan bij de andere. Voor de bouw van een moderne villa is NG Lapide uitermate geschikt. Deze collectie heeft strakke moderne lijnen, maar brengt toch de warme sfeer, die kenmerkend is voor natuursteen, over. Dit zorgt voor een exclusieve, high-end uitstraling die het goed doet voor ontwerpen met een moderne bouwstijl.

Oneindige mogelijkheden

Als men kiest voor natuursteen tijdens de bouw van een moderne villa is dat vaak om de gevel mee te bekleden. Maar er zijn ook andere manieren om natuursteen terug te laten komen in of rondom het strakke bouwwerk. Denk bijvoorbeeld ook eens aan steunpilaren van natuursteen, een interieur waar natuursteen in werd verwerkt of natuursteen tegels in uw tuin. Het materiaal gaat goed samen met de moderne elementen zoals strak stucwerk en grote raampartijen. Natuursteen geeft een modern gebouw al snel een wat warmere uitstraling. Waardoor u erg creatief om kunt gaan met het materiaal.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan eens op onze inspiratie pagina’s of neem contact met ons op. We helpen u graag bij het ontdekken van de mogelijkheden en het uitzoeken van de juiste sorteringen.