fbpx
 • Ontwerp

  Pr8 Architecten

 • Uitvoering

  Niehof Aannemersbedrijf

 • Sortering

  Black Sea

 • Locatie

  Oldenzaal

Luxe villa Oldenzaal

Een bestaande woning kreeg een gigantische aanbouw, waardoor er eigenlijk een complete metamorfose heeft plaatsgevonden. De woning bestaat uit verschillende verdiepingen, waarbij onze Natuurgevelsteen Black Sea is toegepast. In combinatie met het strakke witte stucwerk ontstaat er een prachtig contrast. Van het verhoogde terras heb je een prachtig uitzicht op de grote groene tuin.

Royale villa met indrukwekkende achtergevel 

In deze royale villa is het heerlijk vertoeven. Dit komt door het doordachte ontwerp dat werkelijk tot in de kleinste details klopt. Overal werd goed over nagedacht en dat is duidelijk aan het eindresultaat af te lezen. Hoewel de woning aan de voorkant redelijk klassiek en gesloten oogt, opent deze zich aan de achterkant. Grote raampartijen bieden een fantastisch uitzicht over de tuin en de groene omgeving. Om ervoor te zorgen dat eer werd gedaan aan deze omgeving zijn verschillende delen van de gevel aan de achterkant vervaardigd uit een natuurstenen metselwerk. Het is volledig in stijl met zowel de omgeving als de woning.

Natuursteen voor dimensie

Gekeken naar ons natuursteen product draait het allemaal om de gevel aan de achterkant. Niveauverschillen spelen een belangrijke rol en worden nog meer benadrukt door de toepassing van natuursteen. De zijkanten van de trappen werden bijvoorbeeld volledig vervaardigd in natuursteen en door de sortering te combineren met wit stucwerk wordt nog meer dimensie gecreëerd. Bovendien passen de donkere kozijnen qua kleur ontzettend goed bij de natuurlijke gevel, waardoor alle elementen samen echt één stijlvol geheel worden. Al met al is het prachtige natuursteen dus een heuse verrijking van het exterieur. Het is haast niet voor te stellen hoe de villa eruit zou zien zonder de natuursteen toepassingen.

Black Sea 

De keuze viel op onze Black Sea sortering. Deze metselstenen bestaan uit een kenmerkende donkere mix van antracieten en bruine kleurnuances. Vaak heeft de antraciet kleur de overhand en daardoor is deze sortering perfect om een modern bouwwerk te sieren. Zeker als het gecombineerd wordt met andere gevelbekleding zoals strak stucwerk en grote raampartijen. Hierdoor komt het product nog beter tot zijn recht. Het is een populaire sortering die al vele keren verwerkt werd in de meest uiteenlopende (moderne) bouwwerken, zoals deze prachtige villa.

Afkomstig uit Noord-Macedonië

Het natuursteen dat werd verwerkt in deze gevel is afkomstig uit onze groeves in Noord-Macedonië. Hier werken wij samen met verschillende kleinschalige bedrijven, waardoor we niet te maken hebben met massaproductie. Ook zorgt het ervoor dat we productie en bewerking van het natuursteen volledig zelf in handen hebben. Op deze manier kunnen we altijd maatwerk bieden. Zo hebben wij ook onze bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van dit indrukwekkende project. Bent u benieuwd naar onze producten en de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Meer projecten