• Ontwerp

  Van Os Architecten

 • Uitvoering

  Bouwbedrijf Schalk

 • Sortering

  Pilsen

 • Locatie

  Breda

Moderne villa Breda

In deze gelijkvloerse villa is onze natuursteen op diverse manieren toegepast. Meerdere gevelvlakken zijn uitgevoerd in onze massieve natuursteen in de sortering Pilsen. Daarnaast zijn er verschillende overstekken uitgevoerd in natuursteenstrips in dezelfde sortering. Bij de entree en aan de achterzijde van de woning is zelfs het plafond met natuursteen bekleed. Dit is gerealiseerd in samenwerking met van den Bogaard Geveltechniek.

Moderne villa met natuurlijke materialen

In Breda vindt u deze schitterende gelijkvloerse villa. De woning is gebouwd volgens de moderne bouwstijl en heeft daardoor een eigentijds, uniek uiterlijk gekregen. Zo kent de villa een strakke vormentaal, met een duidelijk lijnenspel en een plat dak. Daarnaast is de voorzijde van het huis volledig gesloten zodat inkijk vanaf de straatkant voorkomen wordt. De achterzijde daarentegen opent zich volledig naar de tuin toe. De grote glazen pui en het overdekte terras zorgen ervoor dat de buitenruimte ook deel uitmaakt van de leefruimtes. De rest van de gevel werd opgebouwd met houten latten, wit stucwerk en natuurlijk natuursteen.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen vormen het grootste gedeelte van de gevel. Het houten lattenwerk en het natuursteen nemen de overhand. Hiermee bepalen ze een groot gedeelte van de uitstraling van de villa. Doordat dit gecombineerd werd met grote raampartijen, die de omgeving naar binnen halen, valt te stellen dat de villa gebouwd werd met de natuur en de buitenomgeving in gedachten. Door dit natuurlijke aspect te combineren met moderne elementen kreeg de woning uiteindelijk zijn authentieke karakter.

Natuursteen toepassingen

Onze natuursteen sortering werd, in samenwerking met Van Den Bogaard Geveltechniek, op diverse manieren in de villa verwerkt. Zo zal direct opvallen dat een groot gedeelte van de gevel is opgebouwd met een massieve natuursteen. Daarnaast zijn verschillende overstekken uitgevoerd in natuursteen strips. Hiervoor werd dezelfde sortering gebruikt. Strips zijn uitermate geschikt om tegen al bestaande constructies te plaatsen. Dat komt door de dikte en het gewicht van deze steensoort. Om het exterieur nog net wat meer kracht bij te zetten werden ook het plafond, aan de achterzijde van de woning, en de entree bekleedt met natuursteen. Hierdoor klopt het totaalbeeld volledig.

Sortering Pilsen

Om deze villa te voorzien van een schitterend exterieur werd gebruik gemaakt van de sortering Pilsen. Deze sortering is afkomstig uit onze groeve in Noord-Macedoniƫ. Deze schitterende grijze gneis heeft mooie bruin en natuurlijke nuances in de mix. Deze sortering is in verschillende varianten te verkrijgen, waaronder dus natuursteen strips. Door de verschillende bruine kleurtinten past Pilsen erg goed bij het houten lattenwerk. Er ontstaat op deze manier een samenhangend geheel dat het ontwerp van de woning draagt. Het zijn ten slotte de materialen die ervoor zorgen dat het exterieur een spraakmakend uiterlijk heeft gekregen.

Meer projecten