fbpx
 • Ontwerp

  B + O Architecten

 • Uitvoering

  Bijkerk Bouw(n)ijverig

 • Sortering

  Pilsen

 • Locatie

  Burgh-Haamstede

Moderne villa Burgh-Haamstede

Aan de Zeeuwse kust, op loopafstand van strand en zee, is onlangs deze bijzondere woning opgeleverd. Naar ontwerp van B+O architecten uit Meppel werd een woning gerealiseerd die volledig past in het Zeeuwse kustlandschap. De kavel van ruim 5000 m2 wordt volledig benut, inclusief het hoogteverschil. Dankzij een ruitvormig kavel is ook de ruitvorm meegenomen in het ontwerp van de woning. Daardoor ontstaan hoeken in het metselwerk die niet haaks zijn. Dit is opgelost door de hoeken in verstek te zagen en zo een prachtige continuïteit in het lijnenspel te realiseren. Op alle hoeken en zijden van de woning is het natuursteen metselwerk aanwezig en brengt zo een warme en stoere sfeer. Als gevelsteen werd de Natuurgevelsteen Lapide Pilsen gekozen. De steen is verwerkt met een dunne lintvoeg en heeft een hoogte van 40 mm. Dankzij variabele lengtes met uitschieters tot wel 70 cm ontstaat een uniek lijnenspel. Door het grote succes van de Lapide, strak gezaagde natuursteen in langformaat, hebben wij een assortiment Lapide gemaakt met ruim 25 sorteringen in verschillende kleuren, texturen en bewerkingen. Advies door Mannes Oort van Atlantic Advies.

Natuurlijke villa met interessante gevel  

In het Zeeuwse Nieuw Haamstede werd een bijzondere woning opgeleverd, een die volledig integreert met zijn omgeving. De woning ligt op loopafstand van de zee en dat diende als inspiratiebron voor het uiteindelijke ontwerp. De villa past volledig bij het Zeeuwse kustlandschap. De kavel waarop deze riante woning staat is ruim 5000 m2 en al deze ruimte werd volledig benut, ondanks het hoogteverschil. Toch werd er ook rekening gehouden met de natuur, zoveel mogelijk bomen konden blijven staan en de tuin werd zo aangelegd dat hij overloopt in de duinen.

Ruitvormig 

Doordat de woning op een ruitvormige kavel staat kon deze ruitvorm meegenomen worden in het ontwerp van de woning. Dit betekent wel dat hoeken die ontstonden in het metselwerk niet haaks zijn. Om dit op te lossen werden hoeken in verstek gezaagd zodat een prachtige continuïteit in het lijnenspel kon ontstaan. Daarnaast werd de woning op een kunstmatige duin gebouwd, zodat er nog meer genoten kon worden van de omliggende natuur. Auto’s kunnen hierdoor uit zicht, in een ondergrondse garage, geparkeerd worden zodat alle aandacht volledig naar het groen en de omgeving gaat.  

Natuurlijke inslag 

Deze woning werd gebouwd met een natuurlijke inslag. De villa kon ontstaan omdat er tot ongekend niveau rekening werd gehouden met de natuur en de omgeving. Dit zagen we al terug in het ontwerp van de woning, maar u ziet deze inslag ook terug komen als u naar de materiaalkeuzes kijkt. Natuurlijke materialen kregen de overhand in dit schitterende ontwerp. Allereerst koos men voor een sedumdak, dit is een groen dak waar verschillende plantjes op kunnen groeien. Daarnaast werd eikenhout gebruikt, kreeg mineraalsteen een plekje in het ontwerp en koos men voor een prachtige natuurstenen gevelbekleding.  

Lapide 

Als gevelsteen werd de Natuurgevelsteen Lapide Pilsen gekozen. Lapide staat erom bekent de sfeer van écht natuursteen te combineren met strakke en moderne lijnen. In dit geval had de steensoort een hoogte van veertig millimeter en werd hij op traditionele wijze verwerkt met een dunne lintvoeg. Door de variabele lengtes van deze metselstenen, met uitschieters tot wel zeventig centimeter, ontstaat een uniek lijnenspel. Dit lijnenspel bevordert het uiteindelijke ontwerp en geeft de villa net wat meer dimensie. 

Het assortiment 

Lapide werd in dit ontwerp op bijzonder mooie wijze toegepast, maar ook in andere projecten werd deze natuursteen collectie veelvuldig gebruikt. De strak gezaagde natuursteen in langformaat is uitermate populair. Hierdoor hebben wij een assortiment met wel vijfentwintig verschillende sorteringen met verschillende kleuren, texturen en afwerkingen. Er is dan ook altijd wel een sortering die past bij uw project.

Meer projecten