fbpx
 • Ontwerp

  Marco van Velduizen

 • Uitvoering

  Rodenburg BV

 • Sortering

  Karlovy Vary

 • Locatie

  Veenendaal

Moderne villa Veenendaal

In het nieuwbouwplan ‘de Groene Grens’ in Veenendaal staat deze mooie villa vol prachtige materialen. Hout, stucwerk, een strakke dakpan en natuursteen metselwerk vormen de basis voor een bijzonder mooi plaatje. Dat de natuursteen als massief gemetselde steen ook terugkeert in het interieur zorgt voor een unieke beleving. Aan alle zijden van de woning is er natuursteen metselwerk toegepast. De gekozen sortering is een mix van twee tinten grijs, de Karlovy Vary. Voor een ruiger uiterlijk zijn de uiteinden van de stenen niet bewerkt en is gekozen voor een variatie van afmetingen. Ook in de achtertuin en op het terras vormt de Natuurgevelsteen een sfeermaker in de vorm van een robuuste buitenhaard.

Moderne villa met robuust natuursteen metselwerk

In een nieuwbouwwijk aan de rand van een prachtig natuurgebied ‘De Groene Grens’ staat deze fantastische droomvilla. De woning kenmerkt zich door strakke zichtlijnen, een prachtige vormentaal en een grote verscheidenheid aan materialen. Hierdoor krijgt de villa een minimalistische, tijdloze en chique uitstraling. Toch doet het huis ook erg behaaglijk aan door een nette afwerking en een gevoel van eenheid. Wij zijn verantwoordelijk geweest voor het natuurstenen metselwerk, dat zowel in het exterieur als het interieur werd verwerkt. Het resultaat mag er zeker zijn en we zijn er dan ook erg trots op dat we onderdeel van dit project mochten uitmaken.

De basis van het exterieur

Zoals al werd benoemd spelen verschillende materialen en toepassingen een belangrijke rol in het ontwerp van deze mooie villa. Er werd gewerkt met hout, prachtig wit stucwerk, een strakke donkere dakpan en natuursteen metselwerk. Deze vier aspecten vormen de basis van het exterieur. Doordat alle materialen en toepassingen evenredig in het ontwerp werden verwerkt straalt het project eenheid en rust uit. Ook zorgt het ervoor dat de woning, ondanks dat het nieuwbouw is, een eigen karakter krijgt. Kortom, het is een authentieke woning met een strak design waarin heerlijk geleefd kan worden.

De sortering 

De opdrachtgevers kozen voor onze natuursteen sortering Karlvory Vary. Deze sortering is een mix van verschillende tinten grijs en daarnaast beige en bruine nuances. Dit geeft de steen een ruig uiterlijk zodat dit op mooie wijze kan contrasteren met de rest van het exterieur. Om deze robuustheid nog wat meer te benadrukken werden de uiteinden van de stenen niet bewerkt en werd er gekozen voor een variatie aan afmetingen. Aan alle zijden van de woning werd het natuurstenen metselwerk toegepast. Daarnaast werd de sortering ook in de tuin en op het terras verwerkt. Op het terras vormt de Natuurgevelsteen een sfeermaker in vorm van een waanzinnige buitenhaard.

Het interieur

Om een samenhang tussen het exterieur en het interieur te creëren keert de massief gemetselde steen ook terug in het interieur van de woning. Verschillende steunpilaren en delen van wanden werden bekleed met de Karlvory Vary. Doordat de verdere inrichting erg strak en modern is, geeft de natuursteen sortering het interieur een warme en stoere touch. Dit is precies wat nodig was om ook binnen het karakter van de woning te laten spreken.

Meer projecten