• Ontwerp

  Bogaerds

 • Uitvoering

  Bouwbedrijf Boogert

 • Sortering

  Karlovy Vary

 • Locatie

  Strijen

Moderne villa Strijen

Deze moderne villa is het voorbeeld van een perfecte balans tussen materialen, afmetingen en een ruimtelijke locatie. De woning staat op een ruime kavel en dankzij mooie details lopen natuursteen, stucwerk en een glazen achtergevel perfect in elkaar over. De natuursteen is gemetseld in rustige rechte lijnen met een verdiepte voeg. De robuuste uitstraling van de natuurstenen gevel zorgt voor een eyecatcher aan de woning. De natuurstenen haard is uitgevoerd in grovere formaten om het er nog meer uit te laten springen. Fotografie: Bianca de Bie-Steenvoorden

Moderne villa met elementen van Natuurgevelsteen

Op een ruime kavel staat deze prachtige villa. De woning is er een uit duizenden omdat dit het perfecte voorbeeld is van een moderne villa die volkomen in balans is. Het materiaalgebruik, de afmetingen en een ruimtelijke locatie maken het een bijzonder totaalconcept. NG | Bouwen met Natuursteen heeft hieraan bijgedragen door verschillende natuurgevelsteen elementen toe te voegen. De natuursteen gevelbekleding is subtiel en stiekem ook wel de eyecatcher van de woning.

Alles behalve standaard

Als u het terrein op komt lopen zal de ruimte u meteen opvallen. Het huis is groots opgezet en er is nog steeds genoeg ruimte voor groen rondom de imposante woning. Daarnaast valt de witte gevel, die bijdraagt aan het moderne karakter van deze woning, ook meteen op. Loopt u verder om het huis heen, dan zal u zien dat de enorm grote raampartij hier ook aan bijdraagt. De complete achterzijde van de woning is voorzien van glazen puien, voor de inval van veel daglicht en de garantie van een uitzicht. De combinatie van een witte gevel en grote glaspartijen zou echter al snel als standaard kunnen worden bestempeld. Maar, door de toevoeging van Natuurgevelsteen aan de voor- en achterzijde heeft deze villa een specifieke eigen identiteit.

Subtiel gebruik van natuurgevelsteen

Dit project laat zien dat subtiele elementen van een natuurstenen gevelbekleding enorm veel kunnen bijdragen aan het totaalplaatje. In dit geval spreken we over de bekleding rondom de voordeur en de haard aan de achterzijde van de woning. De keuze voor een soort gevelsteen, die qua kleur tussen het witte stucwerk en de zwarte kozijnen in zit, zorgt voor een verzachtend contrast. Een ander contrast is te herkennen door het gebruik van een verdiepende voeg naast het strakke stucwerk. Door de Natuurgevelsteen in rustige rechte lijnen te metselen blijft het complete aanzicht in balans en heerst er geen overheersing van elementen in de woning.

Totaal concept 

Dankzij de mooie details van deze villa lopen natuursteen, stucwerk en de glazen achtergevel perfect in elkaar over. Dit geeft de woning, zoals eerder genoemd, een moderne uitstraling.

De robuuste uitstraling van de natuursteen gevel maakt dat het geheel wat ruwer en stoerder wordt. En daarnaast nemen de natuursteen elementen ook hun intrede aan de binnenzijde.  Door het gebruik van een grovere maat natuursteen springt de haard nog meer in het oog.

Bedachtzaam en een verzorging van A-tot-Z, dat kenmerkt onze dienstverlening. We leveren dan ook een echt totaalconcept en kijken daarbij naar het totaalplaatje.

Meer projecten