fbpx

Zo kiest u de perfecte gevelbekleding

De eerste indruk van uw huis wordt gevormd door het exterieur. Een eerste indruk wordt natuurlijk ook maar één keer gemaakt. Niet zo gek dus dat u graag wilt dat uw huis er van de buitenkant goed uitziet. Er is dan ook geen betere manier om dit voor elkaar te krijgen dan te kiezen voor een in het oog springende gevel, doormiddel van gevelbekleding. Maar wat zijn aspecten om rekening mee te houden, als het gaat over het kiezen van de juiste gevelbekleding? U leest het hier!

Om de keuze wat makkelijker te maken is het goed om na te denken over drie aspecten; de kleur, de uitstraling en het formaat van de steen. U kunt u vast wel voorstellen dat een strak gezaagde steen een hele andere uitstraling aan uw gevegeeft, dan een ruwe steen. Creatief zijn is mogelijk en zal zorgen voor het spannendste resultaat.

Kleurgebruik

Een donkere gevel of een mix van verschillende tinten? Niets is te gek! Alles wat u bedenkt is mogelijk. Daarbij is het wel belangrijk om rekening te houden met de omgeving en de lichtval. Staat uw voorgevel veel in de schaduw? Dan kan een witte steen de gevel helemaal laten oplichten en laat het uw woning meteen groter ogen. Terwijl grijs een wat modernere uitstraling aan uw huis geeft en kleuren als blauw en groen uw woning helpen om op te gaan in de natuurlijke omgeving.  

Uitstraling

Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden, is de uitstraling van de steen. Ook dit hangt weer af van de beoogde sfeer die de woning moet hebben. Een ruwe steen met bijzondere afwerking zorgt bijvoorbeeld al snel voor een wat verouderde look. Maar denk hiernaast ook aan de verwerking van metselwerk. Kiest u bijvoorbeeld voor een wildverband? Dan kan dit van invloed zijn op de steen die u voor uw gevel kiest. Laat u bij dit aspect vooral inspireren door de omliggende omgeving en het ontwerp van uw woning.

Formaat

En tot slot mag het formaat van de stenen ook zeker niet vergeten worden. Dit is van groot belang voor het eindresultaat. Het formaat gaat verder dan alleen groot of klein. Een muur met een dikte tussen de ca. 9- 11 cm is bijvoorbeeld goed te verwerken door de metselaar en een sortering met verschillende lengtes en hoogtes van stenen zorgt weer voor een mooie samenhang aan uw gevel. Kortom, er is van alles mogelijk en aan smaak valt natuurlijk niet te twisten! Laat u vooral goed informeren, zodat uw exterieur de aandacht trekt.