fbpx

3x Landelijke woningen met bijzondere gevelstenen

Een woning gebouwd volgens de landelijke stijl, past goed binnen zijn omgeving en de natuur. Deze bouwstijl valt bij velen in de smaak door het warme en tijdloze karakter. Kenmerkend voor deze stijl zijn authentieke elementen zoals robuuste gevelstenen, een rieten dak en het gebruik van natuurlijke materialen. Het is dan ook niet vreemd dat natuursteen veelvuldig wordt toegepast in woningen met een landelijke uitstraling. Natuursteen is immers een natuurlijk product. Om u te tonen hoe natuursteen verwerkt kan worden in een landelijke woning hebben we een aantal projecten op rijtje gezet. Hopelijk kunnen we u zo inspireren!

Landelijk- moderne stijl

Allereerst tonen we u graag een project waarbij de landelijke stijl op mooie wijze samenkomt met de moderne bouwstijl. Typische landelijke elementen zijn te herkennen; let bijvoorbeeld op het rieten dak en de mooie gevelstenen. Dit werd gecombineerd met strakke lijnen en grote raampartijen; elementen die de moderne stijl kenmerken. Er werd gekozen voor onze sortering Praag, die werd verwerkt als Natuurgevelsteen. De gemetselde natuursteen is speciaal gesorteerd op kleur, waardoor de woning een warme uitstraling krijgt. Dit is dan ook precies de sfeer die de woning moest uitstralen en waardoor hij past bij de landelijke stijl.

Luxe vakantievilla’s

Ook deze vakantievilla’s werden gebouwd met de landelijke bouwstijl in gedachten. Het uitgangspunt voor het ontwerp was het Texelse landschap. Het betekent dat opnieuw werd gekozen voor natuurlijke materialen. Deze materialen werden op bijzondere wijze gecombineerd en weten elkaar daardoor te versterken. Zo vallen de natuurstenen gevel en schoorsteen onmiddellijk op. Ze zijn bekleed met bijzondere gevelstenen; een vierseizoenen natuursteenmix. De schoorsteen steekt daardoor geweldig goed af bij de glazen ramen, hij eist werkelijk alle aandacht op!

Statige, landelijke uitstraling

De volgende villa ziet er wellicht iets anders uit dan de woningen die u eerder zag. Maar nog steeds voldoet het ontwerp, op verschillende vlakken, aan de landelijke bouwstijl. Wederom kreeg natuursteen een belangrijke rol binnen het ontwerp; er werd gekozen voor gevelstenen in de sortering Rome. Het zorgt voor een rustiek beeld. Daarnaast geven de vrije ligging van de kavel, het materiaalgebruik en de hoogteverschillen het huis een statige maar toch landelijke uitstraling. Ziet u de landelijke stijl wel zitten en bent u benieuwd hoe natuursteen in uw project verwerkt kan worden? Dan kunt u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen!