Metselwerk: welke technieken kunt u kiezen?

Om van een bouwproject een succes te maken, is het van belang dat over alles nagedacht wordt zodat het geheel uiteindelijk klopt. U heeft dan ook vast veel tijd besteedt aan het uitzoeken van een mooie natuursteen sortering die volledig past bij het exterieur dat u voor ogen heeft. Toch komt er meer bij kijken dan het uitzoeken van natuursteen wilt een bijzondere gevel creëren. Om ervoor te zorgen dat de gevel er spraakmakend uit komt te zien is het niet verkeerd om ook na te denken over het metselwerk. Hoe de stenen verwerkt worden en de manier waarop gemetseld wordt dragen bij aan het uiteindelijke eindresultaat. We lichten u dan ook graag wat metseltechnieken toe, laat u hier dan ook vooral door inspireren.

Belang van de juiste materialen

Zoals al eerder werd benoemd is de landelijke bouwstijl herkennen door het gebruik van natuurlijke materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan riet, hout en natuursteen. Deze landelijke villa,  met moderne inslag, toont hoe natuurlijke materialen op een schitterende manier samen kunnen komen. Het natuurstenen metselwerk vormt het fundament van de woning en werd op prachtige wijze toegepast. De kleurnuances in de metselmethode zorgen voor een spannende dieptewerking, die de woning meer dimensie geeft. Door de natuurstenen gevel af te wisselen met een houten gevel krijgt de woning zijn landelijke uitstraling. Het zorgt ervoor dat de villa er robuust en toegankelijk uitziet. Dit project toont dan ook het belang van de juiste materialen.

Natuurlijke kleuren

Daarnaast kenmerkt een landelijk bouwwerk zich ook door bepaalde kleurtinten. Opnieuw speelt het natuurlijke aspect een belangrijke rol; er wordt vaak gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren. Denk hierbij aan wit, verschillende grijs- en bruintinten en taupé. Maar ook kleuren als zwart en donkergroen zijn geregeld terug te zien binnen deze bouwstijl. Deze villa bestaat dan ook uit natuurlijke kleuren. Dit metselwerk, in de sortering Rome, heeft lichte kleur nuances en dat zorgt voor een fantastisch rustiek beeld. Daarnaast kent de kavel hoogteverschillen die op mooie wijze benadrukt worden door de natuursteen sortering. Dit geeft het geheel een schitterende statische uitstraling.

Aandacht naar de gevel

Een grote kap is vaak ook een kenmerk van de landelijke bouwstijl. Geregeld is dit een wolfskap, een dak met afgeschuinde  kanten aan de korte zijden, of een schildkap, waarbij het gehele dakvlak als het ware bestaat uit één kap. Bij de laatste woning die we u tonen werd voor de tweede optie gekozen. Deze schildkap heeft geen topgevels en roept een landelijk gevoel op. Door de donkere kleur van het dak gaat alle aandacht uit naar het natuurstenen metselwerk. Alle materialen werden volledig afgestemd op de natuursteen sortering Karlovy Vary zodat het alleen de gevel is waar de focus op komt te liggen.