fbpx

3x mediterrane tuin met natuursteen

Mediterrane tuinen worden gekenmerkt door een warme uitstraling, licht stucwerk en het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, riet en natuursteen. Door natuursteen op subtiele wijze op diverse plekken terug te laten komen, speelt dit materiaal een belangrijke rol in de algehele uitstraling van de buitenruimte.


1 – Mediterrane villa

Zodra u de poort betreedt, komt de mediterrane architectuur u tegemoet. De woning kenmerkt zich door het witte stucwerk, houten gebinten en natuurstenen metselwerk. Verschillende elementen zijn uitgevoerd in één soort natuursteen: zowel de plint van de villa als de toegangspoort, het bijgebouw en de schoorsteen. Zodoende verbindt het natuurstenen metselwerk de woning met de omliggende tuin. De mix van geel, beige en grijze kleurtinten, de levendige structuur en de uiteenlopende afmetingen zorgen voor Zuidelijke sferen en een ultiem vakantiegevoel. En dat in eigen tuin! 

2 – Luxe poolhouse

Deze mediterrane tuin is van alle gemakken voorzien: een buitenzwembad, buitendouche, veel groen en een loungeplek. Maar de échte blikvanger is toch wel het poolhouse. Om het luxe poolhouse volledig in het exterieur op te laten gaan, zijn natuurlijke materialen zoals houten latjes en natuursteen toegepast. De gevel beschikt over natuursteen dat verwerkt is als Lapide. Met Lapide worden de look en feel van écht natuursteen gecombineerd met strakke lijnen. Hierdoor smelt de esthetiek van natuursteen samen met de moderne architectuur. Bovendien zorgt de lichte kleur met verschillende nuances in combinatie met hout voor sfeer en lijkt de zon haast altijd te schijnen. 

3 – Natuur ontmoet architectuur

Natuur en architectuur komen samen in het ontwerp van deze indrukwekkende villa. Bomen die door het dak schieten, begroeiing op het dak, een perfect aangelegde mediterrane tuin en robuuste rotsblokken van natuursteen spelen een centrale rol in deze buitenruimte. De volledige gevel van de woning is voorzien van natuursteen met een warm kleurenpalet. Samen met de robuuste structuur en een verscheidenheid aan afmetingen heeft de woning een zuidelijke uitstraling gekregen.