fbpx

Een tuinrenovatie en natuursteen toepassingen

Nu het weer mooier weer wordt is het tijd om de tuin eens flink onder handen te nemen. Er wordt steeds meer tijd in de tuin doorgebracht en daarom is het prettig als het een fijne plek is die voldoet aan al uw wensen. Omdat we meer tijd in de tuin doorbrengen wordt de ‘buitenruimte’ steeds belangrijker. Deze ruimte moet passen bij het in- en exterieur van de woning zodat het samen een prachtig geheel wordt. Daarom is een tuinrenovatie wellicht wel op zijn plaats. Een bijzondere metamorfose geeft u de mogelijkheid creatief te zijn en een fijne plek creëren. Natuursteen toepassingen, zoals natuursteen tegels, mogen daar natuurlijk niet ontbreken!

Onderscheid tussen tuinen

Als u de tuin volledig op schop doet dan heeft u de mogelijkheid de tuin volledig opnieuw aan te leggen. Ga dan na wat voor een soort tuin u wilt. Er bestaat namelijk onderscheid tussen bijvoorbeeld een moderne, klassieke, landelijk of loungetuin. Bij iedere tuinsoort hoort andere bestrating en beplanting. Een klassieke tuin heeft bijvoorbeeld vaak een symmetrische indeling, rustige bestrating en sierlijke beplanting. In dat geval zijn stapstenen wellicht een leuk idee om de tuin speels te maken. Maar heeft u liever een moderne tuin dan kiest u voor niet te veel poes pas en gladde structuren. Donkere eenvoudige natuursteen tegels zijn dan ook zijn plek om spannende paden mee te creëren. 

Verhouding en indeling

De tuin is het verlengde van het huis en daarom is het slim om bij het aanleggen van de tuin rekening te houden met de verhoudingen en de indeling. Bedenk bijvoorbeeld waar een terras moet komen en zorg ervoor dat deze groot genoeg is, maar wel in verhouding klopt het de rest van de tuin en de woning. Om dit terras te creëren kunt u opnieuw kiezen voor prachtige natuursteen tegels. Deze zijn allerlei soorten en maten te verkrijgen en vragen weinig onderhoud.

Beplanting

Naast bestrating wilt u natuurlijk ook voldoende groen in de tuin, want groen zorgt voor ontspanning! U kunt ervoor kiezen de planten op een natuurlijke wijze te implementeren in de tuin. Maar ook als u wat meer controle wilt houden over het groen zou u de planten in een plantenbak kunnen plaatsen. Deze kunt u natuurlijk kant en klaar kopen, maar het natuursteen metselwerk leent zich hier ook perfect voor. Laat uw creativiteit de vrije loop en ontwerp plantenbakken die geïmplementeerd kunnen worden in het volledige tuinontwerp. Er is van alles mogelijk!