fbpx

4 x projecten met onze natuursteen sortering Constanta

Graag lichten we nog een van onze sorteringen wat verder uit. Deze keer is het de beurt aan de sortering Constanta. Deze sortering kenmerkt zich door zijn typische grillige uiterlijk en is te verkrijgen in een grote variatie aan kleuren. De basiskleur is geel/grijs en onderscheidt zich door verschillende bruintinten, harde grijstinten en er kunnen zelfs rosé kleurige stenen worden toegevoegd. Daarnaast kent deze natuursteen sortering een levendige structuur, die wordt gecombineerd met een grote variatie aan afmetingen. Hierdoor zal u zich al snel in zuidelijke sferen kunnen wanen. Om te laten zien wat je met deze sortering kunt, tonen we u graag een aantal spraakmakende projecten!

Zuid-Europese sfeer

Allereerst laten we u graag deze mediterrane villa zien. De woning is omringd door de natuur en is, wellicht geheel tegen verwachting, te vinden in het heuvellandschap van Zuid-Limburg. De opdrachtgevers wilden hun woning graag een Zuid-Europese sfeer geven, daarom kozen zij al snel voor onze natuursteen sortering Constanta. Om ervoor te zorgen dat de stenen ook aansluiten bij de moderne sfeer van de woning werden ze in strakke lijnen gezaagd.

Moderne villa

Ook in deze moderne villa werd onze natuursteen sortering Constanta verwerkt. Na een eerdere toepassing van dezelfde samenstelling, bleek dit de juiste keuze. De stenen werden gesorteerd op een dikte van vier centimeter en door een dikkere lintvoeg van ongeveer vijftien centimeter te gebruiken ontstond een strakke belijning. Ondanks de grillige uitstraling van de sortering. Hierdoor past de steen ook erg goed bij het verder moderne uiterlijk van de villa.

Mediterrane villa

Dankzij de strakke lijnen, een zadeldak en natuurlijke materialen, kreeg deze prachtige woning een warme uitstraling. Onze natuursteen sortering Constanta draagt daaraan bij. Constanta werd uitgevoerd als Natuurgevelsteen en is gemetseld met een cement grijze voeg, waardoor er een spannend dieptespel ontstaat. Door natuursteen te combineren met andere natuurlijke materialen zoals hout, wordt de woning een sfeervol geheel. Daarnaast werd ervoor gekozen om een schoorsteen te metselen, hierdoor is het natuursteen zowel binnen als buiten prominent aanwezig.

Eén uit duizenden

De laatste woning is er één uit duizenden. Dit komt doordat natuursteen op zowel een esthetisch als technisch unieke manier werd toegepast. De zwevende dakranden leunen nergens op en dat maakte het uitdagend om te metselen. Ook werd de tuin volledig in het ontwerp meegenomen. Zodat een schitterend totaalconcept kon ontstaan. De sortering Constanta doet er nog een schepje bovenop en zorgt ervoor dat het geheel echt een eigen karakter krijgt!