fbpx

De ontwerper

NG Bouwen met Natuursteen stapt graag vroeg in het ontwerpproces bij u in. Heeft u een droomplaatje voor ogen of een uitdagend ontwerpvraagstuk, dan denken we met u mee in de mogelijkheden. Dankzij onze rechtstreekse contacten bij diverse groeves kunnen we de materialen tot in detail samenstellen. Zo zijn vormstenen, speciale hoekoplossingen of unieke bewerkingen voor ons aan de orde van de dag.

Dankzij ons ruime assortiment zijn wij ervan overtuigd dat er altijd een passend product is voor ieder ontwerp. De oneindige mogelijkheden in kleur, structuur, formaat en afwerking zorgen ervoor dat onze natuursteen ieder project uniek maakt. Wij laten u graag deze oneindige mogelijkheden zien tijdens een heerlijke lunch. Hierbij laten wij verschillende sorteringen natuursteen zien en kunt u onbeperkt vragen stellen. Deze lunch kan in ons Inspiratiecentrum plaatsvinden in Hollandscheveld, waarbij wij ook diverse proefopstellingen hebben staan. U kunt er ook voor kiezen dat wij de lunch verzorgen bij u op kantoor. Uiteraard zullen wij dan diverse samples meenemen. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Waarom NG Bouwen met Natuursteen?

Maatwerk mogelijkheden

Door onze nauwe betrokkenheid bij diverse groeves zijn wij in staat om maatwerk te leveren. Zo zijn er oneindig veel mogelijkheden op gebied van afmetingen, kleur en afwerking. Wij leveren graag een product dat voldoet aan uw wensen.

Duurzaam en Tijdloos

Onze natuursteen komt rechtstreeks van Moeder Natuur en is daarmee van nature duurzaam. Vanwege het sterke en tijdloze karakter is natuursteen levensloop bestendig. Ook is natuursteen zeer geschikt voor circulair bouwen.

Passie voor architectuur

Net zoals u hebben wij een grote passie voor architectuur. Wij werken graag mee aan unieke projecten en doen er alles aan om de geschikte natuursteen te vinden voor uw ontwerp. Wij zijn graag betrokken tijdens het gehele proces!

Downloads speciaal voor de architect

Bekijk dit project

Mediterrane villa Yerseke

Bekijk dit project

Landhuis Oost-Nederland

Michel Enting

Natuursteen wordt al honderden jaren toegepast in architectuur en dit blijft tijdloos in elke bouwstijl. Graag gaan wij samen met u op zoek naar nieuwe mogelijkheden om natuursteen als maatwerk toe te passen in uw ontwerp. Wij staan open voor nieuwe ideeën en helpen graag met het ontwerp van tijdloze of vernieuwende architectuur met een duurzaam product uit de natuur.

NG Bouwen met Natuursteen architect; The Artist


Op onze website willen we op onze pagina’s ‘Voor wie’ iedere betrokken persoon individueel aanspreken, omdat alle vijf partijen een ander belang hebben bij onze producten. De consument moet het mooi vinden, de verwerker moet ermee kunnen metselen, maar de architect moet het willen verwerken in het ontwerp. U staat eigenlijk helemaal aan het begin van het proces. Wij zien u – de architect – als de eigenaar van het ontwerp, the artist van het kunstwerk. De huizen die vervaardigd worden met natuurgevelsteen zijn namelijk stuk voor stuk a piece of art te noemen. De meeste huizen vallen al snel onder de categorie high end, maar met natuursteen op de gevel til je eigenlijk elk gebouw naar een esthetisch ongekende hoogte. Bent u ook al zo’n liefhebber van Bouwen met Natuursteen? Zo niet, dan kunnen wij u daar vast van overtuigen!

Esthetische waarde

Natuurgevelsteen is een uniek product om mee te werken als het gaat om gebouwen en huizen bouwen. Omdat het een natuurproduct is, is het altijd mooi te combineren met andere robuuste materialen. De verschillende sorteringen maken het mogelijk om te gaan voor een kleurrijke blikvanger of juist een introvert accent. Een gevel met natuursteen kan als een unieke eyecatcher werken, maar er zijn ook genoeg architecten die all the way gaan met onze producten. Een mooi voorbeeld daarvan is het Orthopedagogisch centrum Ambiq in Hoogeveen. Dit gebouw bestaat uit 32 verblijfseenheden en een behandelgebouw. Voor ons een uniek project, met uitdagingen in bijvoorbeeld de glooiende rondingen. Hierin zijn op maat gemaakte vormstenen toegepast. Het metselwerk in travertin geeft het gebouw een natuurlijke en rustige uitstraling.

Tuinarchitectuur

Bouwen met natuursteen kan uiteraard ook perfect in de tuin, zeker als u graag een binnen-buitenbeleving wil versterken. Als het gaat om tuindesign, kan natuursteen namelijk ook een tuinontwerp enorm complementeren. Ons prachtige project in Utrecht bewijst dat! Passend bij deze prachtige villa is een unieke landelijke tuin aangelegd. De hoogteverschillen worden constructief opgevangen door het natuursteen metselwerk. Esthetisch zorgt het voor een prachtig lijnenspel. Daarnaast zijn alle tuinmuren afgedekt met bijpassende met de hand bekapte stenen uit dezelfde groeve. Natuursteen is naast het esthetische karakter tevens het perfecte materiaal voor een tuinarchitect om circulair of duurzaam mee te bouwen. Natuursteen is namelijk levensloopbestendig, recyclebaar en bij de winning ervan is geen sprake van chemische processen.

Inspiratie

Wij hebben ontzettend veel beeldmateriaal waarmee wij u kunnen inspireren. Onze website is een grote bron van inspiratie als het gaat om natuursteen. De fotoreportages van onze projecten tonen onze kennis en professionaliteit, de diversiteit van ons assortiment en de vele toepassingsmogelijkheden ervan. Voor u als architect is het ook heel interessant om ons inspiratieboek vrijblijvend aan te vragen. U krijgt dan een mooi gebundeld hardcover verzamelboek opgestuurd waarin onze steen- en sorteringsoorten staan afgebeeld, inclusief een paar voorbeelden van de toepassingen ervan per soort in en rondom woningen en gebouwen. Ideaal om te tonen aan de klant tijdens een ontwerpsessie. Daarnaast bieden wij ook een Architectenlunch aan, waarbij we graag meer vertellen over onze natuursteen producten en de mogelijkheden. Deze lunch kan in ons Inspiratiecentrum plaatsvinden in Hollandscheveld, waarbij wij ook diverse proefopstellingen hebben staan. U kunt er ook voor kiezen dat wij de lunch verzorgen bij u op kantoor. Uiteraard zullen wij dan diverse samples meenemen. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Natuursteen inspiratie


Wij hebben o.a. gewerkt met


Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief ontvangt u als eerste de laatste ontwikkelingen, nieuwste producten en inspirerende natuursteen projecten.