fbpx

Hoe zorgt u ervoor dat natuursteen lang mooi blijft?

Natuursteen is een prachtig product dat ieder project weet te verrijken. Het voorziet in een exclusieve en robuuste uitstraling. Hier wilt u natuurlijk optimaal van kunnen genieten en dat betekent dat het noodzaak is om uw natuurstenen wand, gevel of vloer zo goed mogelijk te onderhouden. Om u hier wat meer informatie over te geven hebben we een aantal tips en tricks op een rijtje gezet. Wel vermelden we graag van tevoren dat ieder project anders is en dat daardoor een andere aanpak vereist kan zijn. Daarom kunt u ook voor persoonlijk advies bij ons terecht!

Tip 1: Een hogedrukreiniger

Wanneer u kiest voor natuurstenen metselwerk is de kans groot dat de gevel er na het metselen nog wat vies uitziet. Dit probleem verhelpt u eenvoudig door de gevel te reinigen met een hogedrukreiniger. Ook als de gevel na verloop van tijd weer vuil wordt is dit een goede oplossing. Let op: een gevel met natuursteen stripsmoet voorzichtig gereinigd worden, vooral als hij gevoegd is. Anders zou het zomaar zo kunnen zijn dat u de voegen er uit spuit en dat is natuurlijk zonde!

Tip 2: Cementsluierverwijderaar

Ook zou u ervoor kunnen kiezen om cementsluierverwijderaar te gebruiken. Dit is een speciaal reinigingsmiddel dat gebruikt kan worden op gevoelig natuursteen, kunststeen en keramische oppervlakken. Het middel zorgt ervoor dat vuil, cementsluier en kalkafzettingen eenvoudig van de wand of vloer verwijderd worden. Let op: bekijk van tevoren goed welke variant u moet hebben.

Tip 3: BionicCoat

Nadat u al het vuil van het metselwerk hebt verwijderd is het goed om uw natuursteen toepassingen te beschermen tegen invloeden van buiten af. Daarom adviseren wij BionicCoat van Bionic Protect. Het zorgt ervoor dat natuursteen op een duurzame wijze beschermd wordt. Het transparante impregneermiddel weet de gevel niet alleen vuil- maar ook waterafstotend te maken, daarnaast wordt de aangroei van algen en schimmels voorkomen.

Tip 4: Mild schoonmaakmiddel

Een mild schoonmaakmiddel kan ook gebruikt worden om uw natuurstenen wand of vloer schoon te maken. Denk bijvoorbeeld aan allesreiniger. Gebruik het middel op dezelfde manier als dat u gewend bent en ook nu zal u resultaat zien. Let op: vermijd schoonmaakmiddelen met een hoge pH-waarde zoals citroen en azijn, dat komt het natuursteen niet ten goede.

Tip 5: Vermijd schuursponsjes

Nog iets om rekening mee te houden is de manier waarop u natuursteen schoonmaakt. Gebruik dan ook nooit schuursponsjes om de natuurstenen wand of vloer schoon te reinigen, dit heeft namelijk het effect van schuurpapier. We adviseren dan ook zachte, schone doeken.