fbpx

5 waanzinnige projecten met natuursteen

Natuursteen is een geliefd product en wordt steeds vaker toegepast in Nederlandse bouwwerken. Dit komt niet alleen doordat het materiaal duurzaam en erg goed te onderhouden is, maar dat komt ook door de eindeloze opties die natuursteen biedt. Ons grote, gevarieerde assortiment maakt het mogelijk voor ieder project wel een passende sortering te vinden die volledig aansluit bij de rest van het ontwerp. Om deze onbegrensde mogelijkheden aan te tonen hebben we 5 waanzinnige, diverse projecten voor u uitgezocht. We hopen u zo te inspireren!

Landelijke villa

Het eerste project is een luxe villa met landelijke kenmerken, waarvan de gevel voor een groot deel bestaat uit natuursteen. Op verzoek van de bewoners is het metselwerk zo wild mogelijk uitgevoerd waarbij tevens geen strakke lintvoegen werden aangehouden. Dit betekent dat een erg unieke gevel kon ontstaan die het exterieur aanzienlijk interessanter wist te maken.

Moderne villa

U kunt er natuurlijk voor kiezen om delen van de gevel te bekleden met natuursteen, maar het is ook mogelijk om de volledig gevel hiermee op te bouwen. Dit is precies wat de bewoners van deze strakke, moderne villawilden. De warme tinten van het natuursteen in combinatie met het stoere ontwerp zorgen ervoor dat dit concept een opvallende verschijning is. Hier werd wel een lintvoeg gebruikt waardoor de horizontale lijnen nog meer benadrukt worden. Het is dan ook een krachtig totaalconcept.

Krachtig totaalconcept

Bij de volgende villa werd ervoor gekozen om delen van de gevel te bekleden met natuursteen en deze af te wisselen met hout, beton en grote raampartijen. Door de bijzondere combinatie van natuurlijke elementen ontstond een prachtige harmonie, die eer doet aan de natuurlijke omgeving van de villa. Het natuursteen eist niet meteen alle aandacht op, maar is wel degelijk een hoofdrolspeler binnen dit ontwerp.

Natuursteen in het interieur

Naast dat u uw gevel heel wat interessanter kunt maken met natuursteen, zou u er ook voor kunnen kiezen om natuursteen in het interieur toe te passen. Hiermee benadrukt u de landelijke, luxe of juist moderne uitstraling van de inrichting. In dit geval werd ervoor gekozen om de muren van het souterrain te vervaardigen uit natuursteen. Het product zorgt er in dit geval voor dat de ruimte ontspannen en exclusief aandoet. Het is er heerlijk vertoeven.

In de tuin

Tot slot tonen we u graag ook nog een project waarbij natuursteen onderdeel werd van een tuinontwerp. Het ontwerp van de buitenruimte moest passen bij het exterieur van de woning en daarom werd gekozen voor een landelijke tuin waarin hoogteverschillen een belangrijke rol spelen. Deze hoogteverschillen worden constructief opgevangen door natuursteen metselwerk. Wat esthetisch zorgt voor een prachtig lijnenspel.