fbpx
 • Ontwerp

  Staag Architecten

 • Uitvoering

  Vechtdalbouw

 • Sortering

  Trentino

 • Locatie

  Zwolle

Moderne bungalow Zwolle

In dit moderne project is er gekozen voor één van onze Lapide sorteringen, de crème kleurige Trentino. De woning bestaat grotendeels uit wit stucwerk met antraciete details zoals de plint, kozijnen en deuren. Deze strakke vormentaal is gecombineerd met onze langformaat natuursteen. Deze is strak van formaat, maar geeft toch sfeer aan de woning vanwege de grillige vormen van natuursteen. Fotografie: Ronald Zijlstra

Strakke bungalow met natuursteen 

Deze strak vormgegeven bungalow is er één uit duizenden en weet te betoveren door de combinatie van materialen. Ondanks dat de woning een strakke uitstraling heeft, straalt hij ook sfeer uit door het gebruik van natuurlijke materialen. Natuursteen mocht absoluut niet ontbreken. Gedeelten van de gevel zijn daarom gebouwd met langformaat natuursteen dat de woning voorziet van luxe.

Moderne vormentaal

Deze gelijkvloerse woning wordt gekenmerkt door zijn witte stucwerk dat prachtig contrasteert met donkere details zoals de plint, kozijnen en deuren. Deze elementen versterken bovendien het eigentijdse karakter van de bungalow. De strakke vormentaal wordt geaccentueerd door de gevel die voorzien is van langformaat natuursteen. Deze is, net als het bouwproject, strak van formaat en weet indruk te maken door het toevoegen van een extra dimensie.

Eén en al elegantie met langformaat natuursteen 

Om een vleugje Mediterrane warmte toe te voegen aan de woning is in dit project gebruik gemaakt van Lapide op een deel van de gevel. De metselstenen combineren de sfeer van echt natuursteen met moderniteit. Bovendien maken de rechte lijnen en het lange formaat het de perfecte sortering om de buitengevel mee te bedekken. Het resultaat? Een bungalow dat één en al elegantie uitstraalt.

Natuursteen en stucwerk: een prachtig contrast

Het lichte, naadloze stucwerk zorgt ervoor dat het natuursteen metselwerk er flink uitspringt. Dit maakt dat de steen een robuust element aan het project toevoegt en contrasteert met de rest van het exterieur. Aan diverse muren van de woning is natuursteen toegepast in een warme, beige kleur. Hierdoor is een sfeervolle ambiance in de buitenruimte ontstaan. Daarnaast is de sortering ook op het terras verwerkt als sfeermaker. Daar is het natuursteen verwerkt in de vorm van een buitenhaard.

Unieke gevel

De vorm van deze prachtige villa valt direct op. Zoals al eerder werd benoemd, is natuursteen gekozen om de woning met robuustheid te verrijken. Op subtiele wijze loopt de strakke gevel over in het natuurstenen metselwerk dat op verschillende plekken terugkomt. Het materiaal staat er dan ook om bekend ieder bouwwerk een unieke uitstraling te geven. Zo ook in dit project.

Meer projecten