fbpx

Natuursteen toepassingen: schoorstenen en openhaarden

Natuursteen is op allerlei verschillende manieren toe te passen in vrijwel ieder bouwwerk. U heeft vast al wel eens gehoord van een natuurstenen gevel of van natuursteen toepassingen in de badkamer. Toch is er veel meer mogelijk en nodigt natuursteen, door de vele steensoorten, uit om creatief te zijn. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gehoord van een natuurstenen schoorsteen of een openhaard die wordt omringt door natuursteen? Nee, nog niet? Dan laten we u graag wat projecten van ons, NG | Bouwen met Natuursteen, zien om u zo te inspireren.

Robuuste schoorsteen

Het eerste project dat we graag met u willen delen is een natuurstenen schoorsteen, die in een Skiservice winkel werd geïnstalleerd. De schoorsteen is meer dan zes meter hoog en werd om een houtkachel heen gemetseld. Het is een robuuste, stoere haard geworden, die niet alleen de beoogde sfeer van de winkel neerzet maar ook nog functioneel is. Hij verwarmt de hele winkel! De schoorsteen is dan ook een echte eyecatcher te noemen.

Moderne villa

Het volgende project is de schoorsteen van een moderne villa. Deze woning laat een perfecte balans zien tussen materialen, details en afmetingen. Het natuursteen, het stucwerk en de glazen achtergevel lopen dan ook perfect in elkaar over. Het natuursteen metselwerk, van de gevel, bestaat uit rechte lijnen met een verdiepende voeg. Daarom werd de schoorsteen uitgevoerd in grovere formaten, om hem er nog meer uit te laten springen.

Woning met natuurlijke materialen

In een buitengebied van Kampen staat het volgende project. Om de sfeer van de omgeving te vangen koos men voor een robuuste schoorsteen, gemetseld in natuursteen. De sortering Batavia, die werd gebruikt, past perfect bij de andere toegepaste natuurlijke materialen. De diverse houtsoorten, de gebintenconstructie en het natuursteen zorgen voor een warme en rustige uitstraling. En dankzij de vide, is de schoorsteen ook binnen volledig te bewonderen.

Puur recreatiepark

Het Waddeneiland Texel is de perfecte plek om te recreëren midden in de natuur. Om het natuurlijke aspect te benadrukken werden er recreatiewoningen gerealiseerd met fantastische schoorstenen en openhaarden van een vierseizoenen natuursteenmix. De schoorstenen vormen samen met de rietenkap en houten constructie een puur geheel. Door het gebruik van de sortering Macedonische Mix zijn er verschillende formaten, texturen en kleuren te herkennen, waardoor de schoorsteen meteen in het oog springt. Daarnaast werd de toegangspoort van het recreatiepark in hetzelfde metselwerk opgebouwd, waardoor de toon bij binnenkomst meteen wordt gezet!