fbpx
 • Ontwerp

  Attika Architecten

 • Uitvoering

  Van Wijnen

 • Sortering

  Batavia

 • Locatie

  Lelystad

Batavia stad Lelystad

Batavia Stad Fasion Outlet vormt een uniek plaatje in Nederland. Een vesting die er al honderden jaren lijkt te staan vormt het decor voor het grootste fashion outlet centre van ons land. De gemetselde natuurstenen gevels van de vestingmuren keren terug aan de binnenzijnde. Dankzij het ruige metselwerk met een crèmekleurige mortel zijn dit muren geworden vol karakter. Natuurgevelsteen realiseerde het metselwerk tijdens de uitbreiding in 2016 en bij de nieuwe entree die gebouwd werd in 2018.

Karakteristieke Fashion Outlet

De Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad is één van de eerste fashion outlets in Nederland. Een vesting die er al honderden jaren lijkt te staan vormt het decor voor deze fashion outlet. De zware stadsmuur, de stadspoorten en de individuele winkelgebouwtjes zijn de ingrediënten om de vesting tot leven te brengen. We kijken met gepaste trots terug op dit project waar we in 2016 het metselwerk leverde en in 2018 de nieuwe entree realiseerde met de verwerking van onze natuurstenen.

Vestingstad 

De Batavia Stad Fashion Outlet bestaat al enige tijd en is met de jaren en klanten meegegroeid. Door de jaren heen zijn zij meerdere keren uitgebreid, waardoor Batavia Stad direct naast het Markermeer kwam te liggen. Dit kwam het idee van een vestingstad alleen maar ten goede.

Ruige uitstraling

Tijdens de uitbereiding in 2016 kreeg NG Bouwen met Natuursteen de mogelijkheid om voor het eerst verschillende natuurstenen gevels te metselen. Hierbij werd gekozen voor de sortering Batavia, die later ook zijn naam te danken heeft aan dit project. Deze steensoort is wat ruiger met een bruin/zwarte nuancering, waardoor het geheel een robuuste uitstraling kreeg. Iedere steen is anders, niet alleen qua kleur, maar ook qua formaat lijken de stenen totaal niet op elkaar. Toch is het niet alleen de steensoort die voor deze uitstraling zorgt, want het metselwerk levert ook zijn bijdrage. Dankzij het ruige metselwerk met een crèmekleurige mortel zijn dit muren geworden vol karakter. De mortel is goed te zien doordat het redelijk grof is aangebracht en nauwelijks werd teruggevoerd. Dit resulteert in een karaktervolle muur wat een toonaangevende sfeer neer zet.

Toonaangevend metselwerk

Keer op keer is het doel dat een klant 100% tevreden is. Het is dan ook een groot compliment om nogmaals door dezelfde opdrachtgever te worden gevraagd. De Batavia Stad Fashion Outlet werd nogmaals uitgebreid en dit keer stond een imposante, karaktervolle entree op de planning. Opnieuw werd NG Bouwen met Natuursteen ingeschakeld en gingen we aan slag om dezelfde look and feel neer te zetten als in 2016. Door het terugkerende materiaal, natuursteen, vond de nieuwe entree direct aansluiting met de authentieke sfeer die de winkels uitstralen. Ook nu werd er gekozen voor een stoerdere natuursteen met ruig metselwerk.

Meer projecten