fbpx
 • Ontwerp

  Natrufied Architecture

 • Uitvoering

  Aannemingsbedrijf J.M. Putter

 • Sortering

  Batavia

 • Locatie

  Bergen

Bosvilla Bergen

Dit unieke ontwerp gaat letterlijk op in de natuur. Ontworpen door Boris Zeisser (Natrufied Architecture), in zowel organische vormen als materialen. Op een unieke locatie in Noord-Holland is met deze woning een droomhuis werkelijkheid geworden. Alle materialen zijn met grote zorg samengesteld. Zo werd gekozen voor een donkere ruige leisteen gecombineerd met verschillende houtsoorten, messing, brons, koper en flagstones. De Natuurgevelsteen toegepast in de gevels, schoorsteen en tuinmuren is specifiek uitgezocht op z’n tonen passend bij de zandgrond, dennen en eiken. Het hele huis ademt hierdoor natuur. Met behulp van onze dealer De Nis is deze prachtige sortering gerealiseerd, welke een mooie combinatie maakt van hout, koper en natuursteen. De Nis is onafhankelijk adviseur op het gebied van bouwkeramiek, natuursteen en architectonische metalen. Fotografie: Christian Richters

Bosvilla met een natuurlijke gevel

Deze bosvilla kreeg vorm en werd gebouwd met het streven volledig op te gaan in de natuur. Hout en een natuurstenen gevel bepalen dan ook het aanzicht van deze prachtige villa. De keuze voor deze materialen is weer terug te herleiden naar de omringende natuur. Maar naast natuurlijk materiaalgebruik waren het ook de organische vormen en de indeling die ervoor zorgden dat de woning volledig ingebed kon worden door de natuur. Er werden zowel gesloten als open ruimtes gecreëerd, zodat de bewoners op ieder moment van de dag wel een ruimte kunnen vinden die aan hun wensen voldoet.

Combineren van materialen

Om tot dit fantastische ontwerp te komen koos de architect, van Natrufied Architecture, alle materialen met zorg uit. Er werd gekozen voor een donkere ruige leisteen, die vervolgens gecombineerd werd met verschillende houtsoorten, messing, brons, koper en flagstones. Al met al zorgt dit voor een unieke combinatie aan materialen die u niet snel elders tegen zal komen. Hierdoor krijgt de woning dan ook zijn hedendaagse en erg unieke uitstraling.

Natuurgevelsteen

De donkere leisteen is onderdeel van onze Natuurgevelsteen collectie en heet de Batavia. Deze sortering kenmerkt zich door zijn robuuste uitstraling en donkere kleur met lichte ondertoon. De Batavia werd hier specifiek op uitgezocht omdat de kleurtonen erg goed passen bij de zangrond, de dennen en de eiken. Het huis ademt daardoor dezelfde rust uit als dat zijn omgeving doet. Deze sortering werd gebruikt om vrijwel de volledige gevel mee op te bouwen. Daarnaast werden flagstones in dezelfde kleuren rondom het huisgeplaatst voor een kloppend totaalbeeld.

Van binnen naar buiten

Ook binnen werd dezelfde natuursteen sortering toegepast. Zo loopt de gevel op bepaalde plekken van buiten naar binnen door en werd de haard omlijst met natuursteen. Dit bevordert niet alleen de samenhang in het ontwerp, maar hierdoor kunnen de binnen- buitenruimtes ook op bijzondere wijze in elkaar overlopen. Het interieur wordt op deze manier betrokken bij de buitenruimte en dus ook bij de natuurrijke omgeving van de villa.

Fijne samenwerking 

Met behulp van onze dealer, De Nis, werd deze prachtige sortering gerealiseerd. De sortering zorgt voor een mooie combinatie tussen het hout, koper en natuursteen. De Nis is onafhankelijk adviseur op het gebied van bouwkeramiek, natuursteen en architectonische metalen. Middels een fijne samenwerking konden wij dan ook onze bijdrage leveren aan deze schitterende woning.

Meer projecten