fbpx
 • Ontwerp

  Breddels Architecten

 • Uitvoering

  Bouwbedrijf Tuin B.V.

 • Sortering

  Macedonische Mix

 • Locatie

  Heiloo

Unieke villa Heiloo

In samenwerking met De Nis, stelden we op maat voor dit project een mix samen met stenen in verschillende bewerkingen van diverse groeves. Zo is de Pilsen in zowel gebroken als gezaagde Lapide uitvoering verwerkt, met daarbij toegevoegd de Batavia voor een warme bruine gloed en robuust accent. In ieder seizoen ontstaat zo een rustig geheel in deze door Breddels architecten ontworpen villa. Twee gemetselde kolommen in het toegangshek maken dat je vanaf het eerste moment niet om de sfeer van natuursteen meer heen kunt. Ook in het interieur is de grote sfeermaker een natuurstenen wand, gecombineerd met een prominente haard.

Unieke villa met veel natuursteen toepassingen

Alle elementen samen zorgen ervoor dat deze waanzinnige villa een authentiek karakter krijgt. Er zijn klassieke stijlkenmerken te herkennen, zoals het puntdak, de vorm en de schoorstenen. Deze kenmerken werden gecombineerd met elementen als grote raampartijen, natuursteen en oog voor detail, waardoor een combinatie stond tussen verschillende bouwstijlen. Ook het tuinontwerp is volledig in lijn met exterieur van de woning. Breddels Architecten heeft werkelijk overal over nagedacht waardoor nu niet alleen alles klopt, maar de woning ook echt een eyecatcher is!

Doordacht totaalconcept

De vorm van de prachtige villa zorgt ervoor dat het oog direct op het natuursteen valt. Het gedeelte van de gevel dat werd bekleed met natuursteen staat namelijk iets verder naar voren en haaks op de rest van de woning. Maar ook de andere zijdes van de woning werden bekleed met natuursteen. Zelfs op het dak staat een schoorsteen in dezelfde natuurstenen sortering. Door de aandacht volledig naar dit materiaal uit te laten gaan bestaat de rest van de gevel voornamelijk uit glas. De raampartijen zorgen ervoor dat de tuin en het exterieur ook onderdeel worden van het interieur. Het is een doordacht totaalconcept.

Natuursteen toepassingen

Niet alleen de gevel van de woning werd bekleed met onze mooie natuursteen producten, maar ook de haard onder de overkapping werd opgebouwd met natuursteen. Hierdoor wordt ook de haard onderdeel van het ontwerp en kunnen de bewoners op lange zomeravonden nog heerlijk van het buitenleven blijven genieten. Bovendien is dé sfeermaker van het interieur een natuurstenen wand, die de inrichting letterlijk en figuurlijk verwarmd. Ook werden de tv en een prominente haard in deze wand verwerkt.

Bijzondere mix

Bijzonder aan deze natuurstenen gevel, haard en wand is dat er niet voor één sortering werd gekozen, maar dat er een mix van verschillende sorteringen werd gebruikt. Deze mix bestaat uit verschillende bewerkingen van diverse groeves. Zo werd de sortering Pilsen in zowel gebroken als gezaagde Lapide uitvoering verwerkt. Daar werd de sortering Batavia aan toegevoegd, waardoor gevel een bruine gloed en een robuust accent kreeg. Deze combinatie van verschillende soorten natuursteen wordt door ons ook wel de Macedonische mix genoemd. Deze mix zorgt ervoor dat de villa er in ieder seizoen goed bijstaat en dat het geheel rustig doch stijlvol oogt.

Meer projecten