fbpx
 • Ontwerp

  Building Design

 • Uitvoering

  Presolid Home

 • Sortering

  Edessa

 • Locatie

  Zeist

Moderne bosvilla Zeist

In het prachtige nieuwbouwplan Kerckebosch in Zeist werd deze moderne villa gerealiseerd. Op een ruimtelijke kavel is een strakke villa opgebouwd uit natuurlijke materialen. De basis vormt houtskeletbouw, met daaromheen uitsluitend gevels van glas, Natuurgevelsteen en larikshout. Ook deze villa gaat volledig op in zijn omgeving en vormt daarmee een prachtig totaalplaatje.

Moderne villa met natuurlijke materialen in de hoofdrol

In Zeist staat deze prachtige moderne villa. De kavel, waarop deze villa is gesitueerd, is omringd door bos, hei en een parkachtig landschap. Deze eigentijdse woning kenmerkt zich door strakke lijnen, glazen puien en natuurlijke materialen, zoals natuursteen. Er is dan ook gekozen voor kubisme en deze stijl verdeeld zich over twee woonlagen. Hierbij loopt het dak aan verschillende kanten verder dan de gevel, zodat een spannende diepgang kon ontstaan. De grote ramen maken het mogelijk voor de omgeving om de woning op bijzondere wijze binnen te treden en het gebruik van natuurlijke materialen doet daar nog een schepje bovenop. De woning werd dan ook zo ontworpen dat hij eer doet aan zijn omgeving.

Natuurlijke materialen

Wanneer u een eerste blik op de villa zal werpen zullen de natuurlijke materialen direct in het oog springen. De basis van de woning werd dan ook gevormd door houtskeletbouw. Dit frame werd opgevuld met gevels van glas, hout en natuursteen. Het maakt niet uit vanuit welke hoek u de woning bekijkt steeds zal u hetzelfde zien; larikshout in een warme kleurtoon, natuursteen voor een robuust karakter en glas dat zorgt voor transparantie en fijn lichtinval. Al deze elementen samen zorgen ervoor dat de woning een moderne uitstraling krijgt, maar tegelijkertijd toegankelijk aandoet.

Natuurgevelsteen 

Onze Natuurgevelsteen sortering Edessa werd toegepast in dit schitterende ontwerp. De sortering staat bekent om zijn variatie in afmetingen en kleuren. Dat zorgt ervoor dat deze gevel bestaat uit gebroken structuren die de sfeer van natuursteen geweldig weten te omvatten. Doordat de lagenmaat van de metselstenen onderling niet te veel van elkaar verschilt kon een mooi horizontaal lijnenspel ontstaan, dat de lijnen van de woning op bijzondere wijze weet te benadrukken. Bovendien werd niet de volledige gevel vervaardigd uit natuursteen waardoor het natuursteen niet op een vervelende manier overheerst. De moderne villa heeft zo een uniek karakter gekregen.

Diepe voeg

Wanneer u gaat kijken naar de voeg van het metselwerk, dan zal u zien dat gekozen is voor een diepe voeg. Dit betekent dat de voeg niet goed te zien is waardoor het lijkt alsof de metselstenen op elkaar zijn gestapeld. De nadruk komt hierdoor meer op de steen zelf te liggen, wat weer bijdraagt aan het natuurlijke karakter van de villa. De mortel zorgt er echter wel voor dat de stenen goed op elkaar blijven liggen zodat een solide muur gegarandeerd is.

Meer projecten