• Ontwerp

  Klunder Architecten

 • Uitvoering

  De Hek B.V.

 • Sortering

  Constanta

 • Locatie

  Breda

Droomvilla Breda

In Breda is Natuurgevelsteen toegepast op een zowel technisch als esthetisch uitdagende manier. De zwevende dakranden zijn aan de buitenzijde nergens ondersteund, terwijl het metselwerk op een prachtige creatieve wijze is verwerkt. Daarbij is de tuin volledig in het ontwerp geïntegreerd; bomen die door het dak schieten, begroeiing op het dak en ruwe brokken natuursteen afkomstig van dezelfde Macedonische steengroeve als de toegepaste Natuurgevelsteen Constanta. Als extra sfeermaker werden een haard en schoorsteen van dezelfde natuursteen metselstenen aan het ontwerp toegevoegd. Met recht een woning waar wij net zo trots op zijn als de bewoners. Fotografie: The Art of Living

Droomvilla dient als esthetisch en technisch genoegen

Het eerste aanzicht van deze fantastische villa roept direct al mediterrane sferen op. Dit komt doordat het huis gelijkvloers is, strakke lijnen kent, grote ramen heeft en warmte uitstraalt. Ook de groene omgeving doet veel voor het uiterlijk van deze villa. De tuin werd dan ook volledig in het ontwerp geïntegreerd. Bomen die door het dak schieten, begroeiing op het dak, een mooi aangelegde tuin en robuuste rotsblokken van natuursteen vormen de buitenruimte. Deze rotsblokken zijn afkomstig uit dezelfde steengroeve als de natuursteen metselstenen, die het ontwerp van de villa dragen.

Natuurgevelsteen 

De hoofdrolspeler binnen dit schitterende ontwerp is toch wel het natuursteen. De volledige gevel van de villa is bekleed met natuursteen in warme kleuren. Hiervoor werd de Natuurgevelsteen sortering Constanta gebruikt. De Constanta is een mediterrane natuursteen met een grillig uiterlijk en toegankelijke kleurtonen. De levendige structuur van de sortering en de grote variatie aan afmetingen geven de woning een zuidelijk uiterlijk. Ook in het interieur komt deze sortering geweldig goed tot zijn recht. De haard en de schoorsteen werden ook vervaardigd in metselstenen van de sortering Constanta. Hierdoor kunnen we spreken van een doordacht totaalconcept.

Technische uitdagingen

Naast dat natuursteen op een esthetisch uitdagende manier werd toegepast, gebeurde dit ook op technisch vlak. Het design van de villa bestaat namelijk uit zwevende dakranden die aan de buitenzijdes nergens worden ondersteund. Het is een prachtig ontwerp, maar het zorgde ook voor de nodige uitgagingen. Op de zwevende dakranden is dezelfde sortering toegepast, maar dan in strip formaat. Doordat zowel de massieve metselstenen als de strips uit dezelfde sortering bestaan, ontstond er een natuurlijke overgang tussen de gevel en de zwevende dakranden. Het is een ontwerp dat u nog niet eerder zag en we zijn erg trots op het resultaat en de uiteindelijke look van de woning.

Natuurlijk product

Alle natuursteen producten die onderdeel zijn van deze waanzinnige villa komen uit dezelfde steengroeve in Noord-Macedonië. Hier wordt natuursteen op een duurzame manier gewonnen en bewerkt tot het geschikt is voor gebruik in Nederland. Tijdens dit proces worden geen chemische processen gebruikt, zodat het een 100% eerlijk product blijft. Doordat we nauw betrokken zijn bij ons product en er geen sprake is van massaproductie, kunnen we maatwerk leveren. We willen u dan ook graag helpen om net zo’n mooie woning te creëren als deze bijzondere mediterrane villa is.

Meer projecten