fbpx
 • Ontwerp

  Architectenbureau Atelier 3

 • Uitvoering

  Aannemersbedrijf Eveloc

 • Sortering

  Praag

 • Locatie

  Bloemendaal

Luxe villa Bloemendaal

In de bouw van een vrijstaande villa in Bloemendaal is Natuurgevelsteen verwerkt. Het natuursteen metselwerk is op verzoek zo wild mogelijk uitgevoerd waarbij tevens geen strakke lintvoegen worden aangehouden. Het resultaat is een gevel vol karakter in de tinten grijs/bruin.

Moderne villa met prachtige natuurstenen gevel

In Bloemendaal prijkt een prachtige natuurstenen villa. Tijdens het ontwerpen van deze moderne villa bleek de kavel als inspiratiebron te dienen en dat resulteerde in een robuuste woning met natuurlijke elementen. Toch zijn er ook verschillende moderne kenmerken te herkennen, waardoor het huis eigenlijk twee stijlen vertegenwoordigd, een hedendaagse en klassieke bouwstijl. De moderne villa gaat dan ook volledig op in zijn omgeving en dat maakt het een heerlijke plek om niet alleen te wonen, maar om daadwerkelijk te leven.

De kavel als uitgangspunt

Het glooiende terrein waarop de moderne villa is gesitueerd was dus bepalend voor het uiteindelijke eindresultaat. De kavel dicteert dan ook het volume en de plattegrond van deze woning. Door de plaatsing van grote ramen, een royaal terras en het hoogteverschil binnen de kavel ontstond een relatie tussen de binnen- en buitenruimte. De raampartijen zorgen ervoor dat de natuur tot diep in de woning kan binnen dringen, het ruime terras zorgt voor een subtiele overgang van binnen naar buiten en het hoogteverschil van de kavel zorgt ervoor dat zelfs het souterrain maximaal profijt heeft van de tuin.

Natuurgevelsteen

Een ander element dat bijdraagt aan de natuurlijke, karakteristieke uitstraling van de moderne villa is het gebruik van natuurlijke materialen en dan met name het natuursteen. Er werd voor gekozen om vrijwel de volledige gevel op te bouwen met Natuurgevelsteen. Alleen voor het souterrain werd een ander product gebruikt, dat wel weer op mooie wijze contrasteert met de natuurstenen gevel. De gevel werd opgebouwd met de sortering Praag. Dit specifieke product bestaat uit verscheidene kleurnuances die verschillen van grijs tot bruin. Dit maakt het dé perfecte sortering om te combineren met andere natuurlijke elementen. Het product draagt bij aan de unieke uitstraling van de villa.

Metselen in wildverband

Op verzoek is het natuursteen metselwerk zo wild mogelijk uitgevoerd. Dit betekent dat men is gaan metselen in wildverband. Metselen in wildverband zorgt ervoor dat de muur er robuust en natuurlijk uit komt te zien. Er komt geen terugkerend patroon terug in de gevel, er vindt geen regelmaat plaats en kortere en langere breukstenen worden met elkaar afgewisseld. Daarnaast is het zo dat de minimale overlap bij opeenvolgende lagen minimaal uit 50 millimeter bestaat. In dit geval werd er ook geen lintvoeg gebruikt, zodat het resultaat erg weelderig is en past bij hetgeen dat de omgeving uitstraalt.

Meer projecten