fbpx
 • Ontwerp

  Ipe van der Deen

 • Uitvoering

  Bouw- en aannemersbedrijf Veld

 • Sortering

  Rome

 • Locatie

  Hollandscheveld

Landelijke villa Drenthe

Op een prachtige vrije locatie in Drenthe ligt deze volledig in natuursteen gemetselde villa. De Natuurgevelsteen in de sortering Rome zorgt voor een prachtig rustiek beeld. Dankzij de vrije ligging van het kavel en de gecreëerde hoogteverschillen heeft het geheel een statige uitstraling. De gevels zijn uitgevoerd in travertin, gezaagd op vijf centimeter hoogte en heeft een natuurlijke gebroken structuur. De steen is met een antraciete mortel verwerkt in wildverband, door het toepassen van vrije lengtes. In zowel het interieur als exterieur zijn rondingen aangebracht in het metselwerk. Waar nodig is dit mogelijk gemaakt door middel van speciale vormstenen. Ook buiten is over alle details nagedacht. Zo zijn de betonnen prefab lateien voorzien van natuursteen strips, waarmee zeer fraaie rollagen zijn gemaakt. Natuurgevelsteen was in het gehele adviseringsproces, zowel in materialisatie als technische uitwerking nauw betrokken. Bij het inrichten van de landschapstuin is gekozen voor blokken travertin van dezelfde groeve. Het materiaal gaat prachtig op in de waterpartijen en maakt het totaalplaatje compleet.

Gevelstenen zorgen voor een landelijke uitstraling 

Op een prachtige vrije locatie in Drenthe staat deze waanzinnige villa. De villa kenmerkt zich door een landelijke bouwstijl, waarbinnen het landschap en de omgeving centraal staan. Dit is duidelijk te zien aan de opzet en de vorm van de woning, maar ook in het materiaalgebruik. De volledige gevel werd dan ook opgebouwd met natuursteen. Deze bijzondere gevelstenen spelen een belangrijke rol in de uiteindelijke uitstraling van deze landelijke villa. We zijn dan ook erg trots op het feit dat we hier onderdeel van mochten uitmaken en vertellen u graag over dit mooie project.

Statige uitstraling

Tijdens het ontwerpen van de villa werd rekening gehouden met de hoogteverschillen en de vrije ligging van de kavel, het zorgt ervoor dat de woning een statige uitstraling gekregen heeft. Hij valt op binnen zijn omgeving. Ook werden er zowel in het exterieur als in het interieur rondingen in het metselwerk aangebracht, doormiddel van speciale vormstenen. Dit toont aan dat het ontwerp doordacht vorm heeft gekregen. Maar ook buiten, in de tuin, werd goed gekeken naar de details. Zo werd gekozen voor prefab lateien van steenstrips. Waardoor het interieur, exterieur en de tuin naadloos bij elkaar aansluiten.

Metselwerk van travertin

De gevels zelf werden doorgevoerd in een metselwerk van travertin, gezaagd op vijf centimeter met een natuurlijk gebroken structuur. Door natuursteen op deze manier te verwerken past het erg goed bij de landelijke uitstraling die men voor ogen had. De gevelstenen zijn verwerkt met een antraciete mortel en de vrije lengtes zorgen ervoor dat er in wildverband werd gemetseld. Dit resulteerde in een natuurlijke en robuuste uitstraling, waardoor de woning niet alleen nog beter past bij zijn omgeving maar ook bepaalt soort luxe uitstraalt.

Totaalconcept 

Zoals al werd benoemd werden in de landschapstuin ook een aantal elementen van natuursteen verwerkt. Hiervoor werden blokken travertin gebruik afkomstig uit dezelfde groeve als de gevelstenen. Het materiaal gaat prachtig op in de waterpartijen en maakt het totaalplaatje helemaal compleet. De fantastische villa is zo een waar totaalconcept geworden, waarbij alles tot in de kleinste puntjes klopt.

Van begin tot eind betrokken

Wij waren vanaf het begin tot het einde betrokken bij het proces. Hierdoor wisten we precies wat de klanten voor ogen hadden en hoe het er uiteindelijk uit moest komen te zien. We begonnen met de materialisatie, maar waren ook bij de technische uitwerking nauw betrokken. Het adviseringsproces kon daardoor soepel verlopen.

Meer projecten