• Ontwerp

    Buro Zuidema

  • Sortering

    Karlovy Vary

  • Locatie

    Hollandscheveld

Landhuis Drenthe

Zelden komen we op zo’n mooie plek een toepassing van Natuurgevelsteen tegen. Deze villa is de afgelopen jaren gerealiseerd op een tot landgoed getransformeerd grondstuk. Ruimtelijk en omringd door een prachtige tuin is dit statige landhuis voorzien van gevels volledig uitgevoerd in Natuurgevelsteen. De sortering Karlovy Vary is ook toegepast in de toegangspoort en alle bijgebouwen. Alle overige materialen zijn afgestemd op de natuurstenen gevels. Zo is er gekozen voor donkere aluminium kozijnen en grote glaspartijen voor een strak contrast en is er eiken afkomstig vanaf het eigen perceel toegepast. Zowel de woning als het metselwerk werden geheel in eigen beheer gerealiseerd. Een resultaat waar de opdrachtgevers trots op mogen zijn.

Landhuis gebouwd met oog voor de omgeving

Op een prachtig stuk grond werd dit waanzinnige landhuis gerealiseerd. Kenmerkend voor deze schitterende woning is zijn landelijke doch eigentijdse uitstraling. Hierdoor past hij volledig in de weidse omgeving en smelt hij samen met de omringende natuur. Dit komt mede door de raampartijen die de verbinding met de buitenruimte bevorderen. Maar ook de keuze voor natuursteen, dat werd gebruikt om de complete gevel mee op te bouwen, draagt daar aan bij.

Natuursteen metselwerk

Dit perceel is de afgelopen jaren getransformeerd tot een waar landgoed. De woning is karakteristiek en ruimtelijk opgebouwd en wordt omringt door prachtige natuur. De gevel bestaat uit natuursteen metselwerk en bepaalt daarmee de uiteindelijke uitstraling van het landhuis. Alle overige materialen zijn hier dan ook op afgestemd. Dit is dan ook de reden dat is gekozen voor donkere aluminium kozijnen en grote glaspartijen. Om een mooi contrast te creëren is er eiken, afkomstig vanaf het eigen perceel, toegepast.  Ook de grijze pannen staan erg goed bij de kleurtinten van de natuurstenen gevel. Daarbij komt dat zowel de woning als het metselwerk geheel in eigen beheer werden gerealiseerd. Het eindresultaat is dan ook iets waar de opdrachtgevers erg trots op mogen zijn.

Karlovy Vary

De sortering Karlovy Vary werd toegepast als Natuurgevelsteen en siert nu de schitterende gevel. Deze sortering staat bekend om zijn warme mix aan grijze en bruine kleurtinten. Deze natuurlijke nuances zorgen er in dit geval voor dat het landhuis wat meer dimensie krijgt en dat hij opgaat in de omgeving. Deze gneis is afkomstig uit onze groeve in Noord-Macedonië en is bij velen klanten erg geliefd. Daarom hebben wij deze sortering al op veel manieren mogen verwerken in allerlei bouwwerken. De sortering is dan ook niet alleen toe te passen als Natuurgevelsteen, maar ook als Rock, Flagstones, Lapide en Strips. Het is een veelzijdig product waar van alles mee gecreëerd kan worden.

Doordacht concept 

Om ervoor te zorgen dat het natuursteen goed tot zijn recht komt is de voeg nauwelijks te zien. Hierdoor lijkt het alsof de metselstenen op elkaar gestapeld zijn. Dit bevordert de natuurlijke uitstraling van het landhuis. Om een samenhangend concept te creëren werden de sortering ook toegepast in de toegangspoort en alle bijgebouwen. Dit betekent dat alles tot in de kleinste details klopt en dat overal goed over na werd gedacht. Het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn!

Meer projecten