fbpx
  • Ontwerp

    HArchitectuur

  • Sortering

    Edessa Classic

  • Locatie

    Beverwijk

Moderne villa Beverwijk

Omringd door een prachtige tuin met veel groen, staat deze moderne villa. Er is gekozen om de gehele gevel van Natuurgevelsteen te voorzien. Dankzij de natuurlijke uitstraling van de gevel vloeit deze perfect over in de tuin. Zowel het ontwerp als de uitvoering is compleet in eigen beheer uitgevoerd. Het resultaat? Een moderne woning in een natuurlijk jasje.

Natuurlijke villa met gehele gevel van natuursteen

 

Een erg bijzondere woning waarbij zowel het ontwerp als de uitvoering in eigen beheer zijn uitgevoerd, is dit project in Beverwijk. De villa kreeg een fantastisch uiterlijk doordat de gevel werd bekleed met een prachtige natuursteen sortering. Hierdoor gaat de woning volledig op in zijn omgeving. De villa lijkt in eerste instantie erg bescheiden, maar wie beter kijkt zal ontdekken dat hij werd gecreëerd middels een goed doordacht totaalconcept. Het oog voor detail en de hoge afwerkingsgraad zijn daar het bewijs van. Hierdoor ontstond een bijzondere natuurlijke sfeer, die bevorderlijk is voor het leef comfort én volledig aansluit bij de wensen van de bewoners.

Doordacht totaalconcept 

Deze eigentijdse villa is het perfecte voorbeeld van een woning waarbij meerdere bouwstijlen gecombineerd worden. Als u goed kijkt zult u zowel moderne kenmerken als landelijke elementen herkennen. Typisch moderne voorbeelden zijn het de grote raampartijen en het grote dakkapel. Het puntige dak staat juist voor de landelijke bouwstijl. Door deze stijlen te combineren ontstond een authentieke woning met een natuurlijke uitstraling. Deze uitstraling zorgt ervoor dat de woning naadloos overloopt in de omgeving, wat bevorderlijk is voor het uiteindelijke totaalconcept en het idee achter het ontwerp. Er kon zo een schitterende villa ontstaan.  

Natuurlijke over all look 

Een element dat verantwoordelijk is voor de soepele overgang van het exterieur naar de tuin en de omgeving, is de natuurstenen gevel. Om het exterieurontwerp wat meer kracht bij te zetten werd ervoor gekozen de volledige gevel te bekleden met natuursteen. Dit is iets wat we nog niet zoveel zien in de villabouw en dat maakt van dit huis een uniek project. Al snel viel de keuze op de sortering Edessa Classic. Deze steensoort is wat ruwer van structuur en heeft daardoor een robuust uiterlijk. Daarnaast zorgen de verschillende kleurtinten van de Edessa Classic ervoor dat de gevel een natuurlijke uitstraling krijgt. Dit betekent dan ook dat de natuursteen sortering verantwoordelijk is voor de uiteindelijke over all look.  

Eerlijk product 

De gehele gevel bekleden met natuursteen zorgt natuurlijk voor esthetisch genoegen, maar het is ook erg functioneel. Natuursteen staat erom bekend een duurzaam product te zijn en daarom kan ervan uitgegaan worden dat deze gevel nog bijzonder lang mooi zal blijven. Daarnaast wordt natuursteen op een duurzame manier uit de natuur gewonnen, waardoor deze villa voor een groot deel opgebouwd is met een eerlijk product. Al met al maakt het materiaal de woning en valt te stellen dat het eindresultaat er mag zijn

Meer projecten