fbpx
 • Ontwerp

  Baas Architecten

 • Uitvoering

  Bouwbedrijf Wever & Stam

 • Sortering

  Alicante

 • Locatie

  Schoorl

Moderne villa Schoorl

Voor de eerste keer pasten we onze sortering Alicante toe. Deze ‘multicolor’ leisteen vormt het stoere onderdeel in deze strak moderne villa. Pal aan de duinen van de Noord Hollandse kust is met heel veel oog voor detail een woning gebouwd met daarin als belangrijkste natuurlijke materialen natuursteen metselwerk en fraké houten gevelbekleding. De natuursteen werd in horizontale lijnen per hoogte gesorteerd of gespleten. Daarnaast werd de muurdikte aangepast zodat een schuin oplopende achtergevel kon worden gerealiseerd. Een uniek accent. Uiteindelijk is ook gekozen voor een entree in twee gemetselde natuurstenen kolommen, waarin tevens de brievenbus werd verwerkt. De Nis Met behulp van onze dealer De Nis is deze prachtige sortering gerealiseerd. De Nis is onafhankelijk adviseur op het gebied van bouwkeramiek, natuursteen en architectonische metalen.

Moderne villa ontworpen naar de omgeving

Op een mooie locatie midden in het groen en pal tegen de duinen van de Noord-Hollandse kust is deze waanzinnige moderne villa gelegen. De woning is werkelijk ‘one of a kind’ en weet daardoor iedereen die eraan voorbij loopt te betoveren. Om de omgeving eer aan te doen werd de woning niet alleen ontworpen met dit uitgangspunt in gedachten, maar werd er ook veelvuldig gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Daarom mocht ons natuursteen natuurlijk niet ontbreken. Grote delen van de gevel werden dan ook opgebouwd met ons product en daardoor oogt de woning nu niet alleen modern, maar ook robuust en stoer.

Natuurlijke materialen

Kenmerkend voor deze prachtige moderne woning is dat de natuur in acht werd genomen. Zo werden er bijvoorbeeld grote ramen geplaatst waardoor de natuurrijke omgeving eenvoudig het huis kan betreden en werd er gespeeld met diepgang en materialen om zowat meer dimensie te creëren. Dit betekent dat natuurlijke materialen de hoofdrol kregen en dat grote delen van de gevel zijn opgebouwd met natuursteen metselwerk en fraké houten gevelbekleding. Beide materialen weten elkaar te complementeren en samen zorgen ze voor een harmonieus geheel.

Robuuste uitstraling

Het natuurstenen metselwerk werd gemaakt van onze sortering Alicante. Dit was de eerste keer dat we het product toepasten en daarom waren wij ook erg benieuwd naar het uiteindelijke eindresultaat. Doordat de leistenen over verschillende kleurtinten beschikt, vormt het een robuust onderdeel van de moderne villa. Bovendien werd de natuursteen in horizontale lijnen per hoogte gesorteerd en gespleten. De muurdikte kon zo aangepast worden en dat resulteerde in een schuin oplopende achtergevel. Wat uiteindelijk een van de authentieke kenmerken van de woning werd.

Doordachte entree 

Naast dat de achtergevel met natuursteen werd bekleed, werd ook de entree verrijkt met natuursteen metselwerk. Bij aankomst staat u bijvoorbeeld direct voor twee kolommen van natuursteen, waar ook de brievenbus in werd verwerkt. Zodra u verder loopt zal u ontdekken dat ook de voorgevel voor een groot gedeelte bestaat uit natuursteen. Doordat over al deze details is nagedacht werd een waanzinnige woning realiteit. Wij zijn dan ook erg trots op het gegeven dat wij hier onderdeel van uit mochten maken!

Denkt u aan de hand hiervan dat wij ook iets voor u zouden kunnen betekenen? Dan kunt u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. We kijken graag met u mee naar de mogelijkheden. Zo komen we samen altijd tot het beste resultaat.

Meer projecten