fbpx
 • Ontwerp

  Bekhuis Kleinjan architecten

 • Uitvoering

  Bouwbedrijf W. van Beek

 • Sortering

  Lapide strips Karlovy Vary

 • Locatie

  Bennekom

Moderne woning Bennekom

In deze moderne villa is onze Lapide natuursteen toegepast. Door deze lange strakgezaagde stenen toe te passen worden de strakke lijnen van de woning geaccentueerd. De bruine kleurnuances in de Karlovy Vary sortering komen weer terug in het hout en de rieten kap van de woning.

Moderne woning met landelijke kenmerken

Op de afbeelding lijkt de woning nog in aanbouw, maar inmiddels is daar niets meer van te zien. De bewoners kunnen nu met volle teugen genieten van hun prachtige nieuwe woning. Bijzonder aan dit huis is het gegeven dat moderne stijlkenmerken zijn gecombineerd met landelijke bouwelementen. Het rieten dak in combinatie met de grote raampartijen is daar het perfecte voorbeeld van. Alles is doordacht en volledig op elkaar afgestemd. We kunnen dan ook spreken van een ingenieus totaalconcept! We zijn trots dat ervoor gekozen is om met ons natuursteen te werken…

Toegankelijke uitstraling

De gevel van het moderne huis bestaat volledig uit wit stucwerk, dat op mooie wijze wordt afgewisseld met onze natuursteen strips. Hier zijn kozijnen in een houtkleur aan toegevoegd, waardoor het geheel een natuurlijke en toegankelijke uitstraling krijgt. Het rieten dak doet daar met zijn warme uitstraling nog een schepje bovenop en maakt het geheel helemaal af.

Karlovy Vary

De keuze is gevallen op sortering Karlovy Vary. Dit product staat bekend om zijn grijze kleur en subtiele bruin/geel nuances. Hierdoor contrasteert het natuursteen op indrukwekkende wijze met het witte stucwerk. Karlovy Vary is verwerkt als Lapide Strips. Dit betekent dat gekozen is voor een strakke lagenmaat waarbij de strips per stuk op de achterwand wordt geplakt. Hierdoor ontstaat er een strakke, maar toch natuurlijke gevelbekleding.

Lapide 

Lapide staat voor de sfeer van echt natuursteen. Dit wordt echter gecombineerd met strakke, moderne lijnen. Daarnaast zorgen de lange formaten ervoor dat deze metselstenen van grote esthetische waarde zijn voor ieder bouwproject, zo geldt dat ook voor deze moderne woning. Zoals al werd benoemd is de techniek van Lapide gebaseerd op traditioneel metselwerk, waarmee iedere keer weer een nette massieve buitengevel ontstaat. De meeste producten van onze Lapide collectie zijn ook beschikbaar als Strips, zo ook in dit project toegepast.

Natuursteen Strips

De eigenschappen van Lapide zijn gecombineerd met de kwaliteiten van onze Natuursteen Strips. Dit houdt in dat een indrukwekkende gevel is ontstaan. Strips staan bekend om hun beperkte muurdikte. Hierdoor zijn ze zeer geschikt om toe te passen in bouwsystemen waarbij gewicht of de dikte van de gevel een belangrijke rol spelen. Dit betekent dat ze in een al bestaande situatie een passende oplossing zouden kunnen zijn. Maar Strips weten dus ook altijd ieder nieuwbouwproject te verrijken!

Bent u geïnspireerd geraakt door dit schitterende moderne huis en bent u benieuwd naar wat we voor u zouden kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag op weg!

Meer projecten