fbpx
  • Ontwerp

    Arc2 Architecten

  • Sortering

    Bergen

  • Locatie

    Kockengen

Rietgedekte villa Kockengen

In Kockengen staat deze unieke villa. Er is gebruikt gemaakt van verschillende natuurlijke materialen zoals hout, riet en natuursteen. Het wijdse uitzicht over de landerijen maakt het plaatje compleet.

Villa met rieten dak en een natuurstenen gevel

Op een prachtige plek staat deze landelijke villa. De villa werd volledig naar wens van de bewoners gebouwd en voldoet dan ook werkelijk aan alle eisen die zij hadden. Het werd een riant woonhuis in een landelijke context. Het huis bestaat volledig uit biobased materialen en ons natuursteen mocht dan ook niet ontbreken. Ons product past bij de volledige look en feel van de woning, maar ook bij het biobased principe. Daarnaast werd de villa zo gesitueerd dat de bewoners keer op keer weer kunnen genieten van een fantastisch panoramisch uitzicht over het weidse landschap.

Natuurlijke materialen 

Het eerste dat opvalt aan de mooie villa is het rieten dak. Dit is één van de typische kenmerken van een landelijke woning. Bovendien geeft dit gevouwen dak de woning een authentiek karakter. Het lijkt dan ook niet op iets dat u al eerder zag. Daarnaast werd ook voor andere natuurlijke materialen gekozen zoals bijvoorbeeld hout in een donkere kleur en dus ons natuursteen. Delen van de gevel werden bekleed met houten planken en andere delen bestaan uit een natuursteen metselwerk. Deze combinatie van materialen is niet geheel onbekend, maar toch werden ze op een nieuwe manier toegepast en dat zorgt voor een uniek totaalbeeld.

Verbinding tussen binnen en buiten

De keuze voor deze natuurlijke materialen is eenvoudig te verklaren, de volledige woning werd dan ook gebouwd met de omgeving met gedachten. Het huis staat namelijk in een prachtige groene omgeving en moest daar eer aan doen. Dit is ook meteen de reden dat gekozen werd voor grote raampartijen. Deze zorgen ervoor dat de natuur als het ware naar binnen kan treden, zodat de buiten- en binnenruimte aan elkaar verbonden raken. Ook zorgt het ervoor dat genoten kan worden van het fenomenale uitzicht.

Warme, toegankelijke uitstraling

Om tot dit eindresultaat te komen, werd gekozen voor onze sortering Bergen. Deze sortering staat bekend om zijn grove structuur en zijn kleurnuances, deze lopen uiteen van bruintinten, grijstinten en hier en daar een rode gloed. Hierdoor vormt een metselwerk gemaakt met deze stenen een warm geheel. Dat is precies waar men naar opzoek was tijdens het ontwerpen van de villa. Het moest een robuuste gevel worden met een toegankelijke en warme uitstraling. En dat is zeker gelukt!

Meer projecten