fbpx
  • Sortering

    Pilsen

  • Locatie

    Heeg

Schuurwoning Heech Staete

Deze schuurwoning is onderdeel van het project Heech Staete. Op deze prachtige locatie aan het water is deze bootvilla gebouwd. De natuursteen speelt een prominente rol in dit project. Bij de entree vallen de gneis stenen meteen op. De mix van grijze en bruine kleurnuances passen perfect in het ontwerp en vinden aansluiting bij de overige materialen.

De prominente rol van natuursteen 

 

In Heeg is een prachtig project gerealiseerd waarbij natuursteen een prominente rol speelt. De schuurwoning is onderdeel van het project Heech Staete, een ontwikkeling van luxe bedrijfsruimtes aan het water waar werken, wonen en ontspannen samen komen in het watersportcentrum van Friesland. 

Gneis steensoort 

Bij de entree vallen de Gneis stenen direct op. Gneis is een steensoort die zich kenmerkt door de gelaagde structuur, waarbij de mineralen zich in afwisselende lichte en donkere tinten en lagen rangschikken. Gneis is perfect toepasbaar voor het exterieur omdat het een zeer hard en duurzaam gesteente is waardoor het bestand is tegen slijtage. De mix van grijze en bruine kleurnuances passen perfect in het ontwerp en vinden aansluiting bij de overige materialen. 

Sortering Pilsen 

Voor dit project is er gekozen voor de sortering Pilsen die afkomstig is uit onze groeve in Macedonië. Het is een prachtige mix van grijze en bruinen kleurtinten, en sommige stenen bevatten zelfs een natuurlijke glinstering. Dit trekt voornamelijk in het zonlicht meteen de aandacht. De bruine accenten in de sortering zorgen voor een samenhangend geheel met de houten deuren en muren van het boothuis. Zeker in combinatie met het dak met dakpannen in een bruine tint is er sprake van harmonie. 

Exterieur en interieur

Niet alleen is het exterieur voorzien van de sortering Pilsen, ook in het interieur is deze sortering in diverse ruimtes doorgetrokken. Zo is bijvoorbeeld de muur in de toiletruimte ook voorzien van de sortering Pilsen. Zelfs deze kleine ruimte straalt samenhang en harmonie uit doordat natuursteen is gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout en aardetinten. 

Meer projecten