fbpx
 • Ontwerp

  Van Ommeren Associates

 • Uitvoering

  Vastbouw

 • Sortering

  Lapide Rome Antiek

 • Locatie

  Utrechtse Heuvelrug

Strakke villa Utrechtse Heuvelrug

Nabij de Utrechtse Heuvelrug, bevindt zich deze jaren 70 villa. Hier zie je weinig van terug omdat de woning volledig is getransformeerd tot een luxe, stijlvolle villa. De toegepaste travertin sortering geeft de woning een warme, natuurlijke touch.

Moderne villa met zeer unieke travertin sortering 

Aan de rand van een prachtig bos, nabij het nationaal park “Utrechtse Heuvelrug”, is deze schitterende woning gelegen. Het huis is van oorsprong een jaren ’70 woning, maar daar is inmiddels niets meer van te zien. Een grote transformatie zorgde ervoor dat de woning een modern huis werd dat werkelijk van alle gemakken is voorzien. De verbouwing zorgde ervoor dat het volledige potentieel van het ruime ontwerp benut kon worden. Het is wellicht ook leuk om te weten dat deze woning ontzettend duurzaam is. Het huis produceert meer energie dan dat het verbruikt.

Strakke vormgeving

Bijzonder aan deze moderne woning is zijn strakke vormgeving. Er werd een duidelijk lijnenspel gebruikt om de woning een authentiek uiterlijk te geven. Het lijnenspel zorgt ervoor dat de woning haast kubistisch te noemen is. Bovendien werd in het design rekening gehouden met het ontwerp van de tuin, waardoor de woning volledig opgaat in zijn groene omgeving. Daarnaast werden de begrippen licht en ruimte als uitgangspunt genomen, met als resultaat een heerlijke woning die het wooncomfort bevordert. De binnen- en buitenruimte lijken haast verbonden aan elkaar. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat we dit fantastische ontwerp van Van Ommeren Associates mochten verrijken met onze natuursteen producten.

Gericht op de omgeving

De gevel van het moderne huis bestaat voor het grootste gedeelte uit hout, donker stucwerk, natuursteen en grote ramen. Door te kiezen voor natuurlijke materialen en dit te combineren met royale glaspartijen wordt rekening gehouden met de omgeving. De natuurlijke materialen zorgen voor een warme en toegankelijke sfeer en de ramen maken het mogelijk voor de natuur om tot diep in de woning binnen te dringen. Bovendien vormen het lichte natuursteen en het donkere hout een mooi contrast, wat het hele ontwerp wat meer dimensie geeft.

Unieke Travertin sortering

Het natuursteen dat werd gebruikt voor dit project is onze sortering Lapide Rome Antiek. Dit is een zeer unieke travertin sortering. Het travertin werd strak gezaagd in een langformaat, waardoor de stenen eenvoudig op elkaar te plaatsen zijn. Hierdoor kreeg de sortering zowel een moderne als een natuurlijke uitstraling. Bijzonder aan deze natuursteen sortering is zijn mooie authentieke karakter. Dit heeft het product niet alleen te danken aan zijn lichte kleur, maar ook aan de getrommelde bewerking. Het laatstgenoemde zorgt ervoor dat het lijkt alsof de travertin al jaren oud is. Wilt u dit zelf ervaren? Deze sortering is ook te bewonderen in ons inspiratiecentrum.

Meer projecten