fbpx
 • Ontwerp

  Adema Architecten

 • Uitvoering

  Bouwgroep Dijkstra Draisma

 • Sortering

  Karlovy Vary

 • Locatie

  Dokkum

Tijdloze villa Dokkum

Deze villa in Friesland zorgt voor een verbluffend effect zodra je binnenstapt. Een 35 meter lange natuursteen wand van onze Natuurgevelsteen Karlovy Vary springt meteen in het oog en zorgt voor een warme sfeer aan de binnenzijde van de woning. Ook het exterieur is voorzien van elementen in dezelfde sortering, dat zorgt voor een fijne samenhang.

Tijdloze villa met natuurlijke materialen

Het aanzicht van deze prachtige woning in Dokkum weet direct te imponeren. Dat is niet zo vreemd want ADEMA Architecten was verantwoordelijk voor dit prachtige eindresultaat. Zij wisten een tijdeloze villa met een bijzonder karakter te creëren, die ook nog voldoet aan alle eisen en wensen van de bewoners. Wij zijn dan ook erg trots dat we onderdeel mochten uitmaken van dit waanzinnige huis. Zodra u de woning betreedt zal u direct zien waar wij verantwoordelijk voor zijn geweest…

Het exterieur

Het perceel van deze woning is te betreden middels een houten brug, waardoor de woning echt een eigen domein wordt. Daarnaast valt de houten gevelbekleding onmiddellijk op. Deze bedekt de volledige gevel van de woning en voorziet het huis daardoor van een interessant uiterlijk. Ook zijn in het exterieur van de woning verschillende elementen van natuursteen te herkennen. Een klein deel van de gevel bestaat uit natuursteen en er werd gekozen voor een bijzondere natuurstenen accenten rondom de woning. De combinatie van deze natuurlijke materialen draagt het ontwerp van het huis.

Het interieur

Het interieur van de woning bestaat ook voor een groot deel uit natuurlijke materialen. Neem bijvoorbeeld de houten meubelen en het natuursteen dat werd gebruikt om een groot deel van de muren mee te bekleden. De natuurstenen wandbekleding is wel 35 meter lang en is daardoor vanuit iedere ruimte te bewonderen. Bovendien staat het garant voor een warme en toegankelijke sfeer. Daarnaast werd gekozen voor grote ramen die er niet alleen voor zorgen dat voldoende daglicht de woning kan betreden, maar tegelijkertijd ook de prachtige waterrijke omgeving naar binnen halen. De binnen- en buitenruimte zijn zo naadloos aan elkaar verbonden.

Natuursteen sortering 

De natuurstenen wandbekleding en de natuursteen elementen in het exterieur zijn vervaardigd uit onze Natuurgevelsteen Karlovy Vary. Deze sortering staat bekent om zijn prachtige kleurnuances die van bruin tot antraciet uiteen lopen. Nadat de muur was opgebouwd werd een deel van de voeg weggeslepen waardoor het nu lijkt alsof de stenen op elkaar zijn gestapeld. Het zorgt ervoor dat de muur erg robuust oogt en de sortering nog beter uit de verf komt. Ook zorgt het voor een mooi contrast met de betonnen vloer en het wit gestucte plafond. Kortom, er is een mooie samenhang gecreëerd dat werkelijk alle elementen van het huis met elkaar verbindt.

Meer projecten