fbpx
  • Ontwerp

    Visser Ontwerpbureau

  • Sortering

    Blue Petra

  • Locatie

    Drachten

Unieke villa Drachten

‘Een strakke woning die een stuk boven de grond zweeft, maar toch met een natuurlijk karakter’, was het idee van de opdrachtgevers. De plint van de woning staat in contact staat met de grond en is daarom ook uitgevoerd met een natuurlijk product, onze Natuurgevelsteen Blue Petra. Deze unieke sortering is ook toegepast in andere tuinmuren aan de achterzijde van de woning. De woning bevindt zich op een prachtige plek aan het water, de blauwe tinten van de natuursteen sortering sluit dan ook perfect aan op de omgeving. Fantastisch en uniek!

Karakteristieke villa met natuursteen metselwerk

Zodra u het terrein betreedt komt een bijzondere woning met een karakteristiek uiterlijk u tegemoet. Er is bewust gekozen voor een huis met een stak design en een moderne uitstraling. Uniek aan het ontwerp is het gegeven dat de woning een stuk boven de grond lijkt te zweven. Ondanks dat het een moderne uitvoering werd, moest het geheel nog steeds passen in de natuurrijke, weidse omgeving. Een natuurlijke, warme touch mocht dan ook absoluut niet ontbreken. Hiervoor werden wij ingeschakeld! Ons natuursteen werd gebruikt om de beoogde sfeer tot leven te laten komen. Het is een adembenemende woning geworden.

Subtiele overgang 

Zoals al werd benoemd was het van belang dat deze moderne woning een warm gevoel zou oproepen om hem zo onderdeel uit te laten maken van de omliggende omgeving. De woning lijkt te zweven maar de plint staat in contact met de grond, waardoor ervoor gekozen is om deze uit te voeren met een natuurlijk product: ons natuursteen. Dezelfde soort natuursteen werd ook op andere plekken in de tuin toegepast. Zo werd het product gebruikt om verschillende tuinmuren mee te metselen. Het metselwerk vormt dan ook de subtiele overgang van de woning naar het landschap. 

De sortering Blue Petra 

Met het uitkiezen van de natuursteen sortering werd rekening gehouden met de omgeving. De keuze viel op het product Blue Petrauitgevoerd als Natuursgevelsteen. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden is dit een sortering met een blauwe kleur en afwisselend grijze of gele kleurnuances. Dit past erg goed bij de prachtige plek, aan het water, waar de woning zich bevindt. Daarnaast zijn de aderen van het natuursteen erg goed te zien. Dit zorgt ervoor dat het product niet alleen robuust oogt, maar ook een luxe uitstraling heeft.

Natuursteen in het interieur

Toch werd deze schitterende natuursteen sortering niet alleen in het exterieur en de tuin toegepast, maar ook in het interieur kan genoten worden van zijn mooie uitstraling. Hier werd het natuursteen gebruikt om de omlijsting van de haard mee te metselen. Het zorgt ervoor dat de warme sfeer die de haard oproept nog meer benadrukt wordt. Bovendien lijkt het alsof de stenen op elkaar gestapeld zijn. Niets is minder waar, want deze look werd gecreëerd door de mortel diep uit te krabben. Hierdoor komt de muur er stoer uit te zien, maar blijft hij stevig.

Meer projecten