fbpx

3 belangrijke verschillen tussen Natuurgevelsteen en NG Strips

Onze verschillende natuursteen sorteringen zijn op allerlei manieren toe te passen. Kies bijvoorbeeld voor natuursteen Rock, Lapide, Beplating, Strips of Natuurgevelsteen. Ze hebben allemaal een andere uitstraling en daardoor kunnen we keer op keer unieke concepten realiseren. Maar wat is nou precies het verschil tussen deze toepassingen? We lichten dit graag wat verder uit en we stellen u graag op de hoogte van de drie belangrijkste verschillen tussen onze Natuurgevelsteen toepassingen en de NG Strips. Zo voorzien ze niet alleen in een andere uitstraling, maar ze zijn ook op andere vlakken erg verschillend.

De muurdikte

Een van de belangrijkste verschillen tussen Natuurgevelsteen en NG Strips is de dikte van de steen en daarmee dus ook de muurdikte. Natuurgevelsteen bestaat uit massieve stenen. Daardoor heeft een gevel van Natuurgevelsteen een dikte van ongeveer 9 tot 11 centimeter. Bij NG Strips is dit aanzienlijk minder met een muurdikte van ongeveer 2 tot 3 centimeter. U snapt vast dat dit betekent dat de NG Strips een compleet andere sfeer oproepen dan een metselwerk met Natuurgevelsteen.

De manier van verwerken

Naast dat de toepassingen een andere dikte hebben, worden ze ook op een andere manier verwerkt. Natuurgevelsteen wordt verwerkt volgens traditioneel metselwerk. Dit houdt in dat de muur steen voor steen wordt opgebouwd. Dit resulteert in een solide gevel, die dient als stevige fundering voor het bouwwerk. NG Strips worden op een andere manier verwerkt, ze worden namelijk geplakt. Dit kan op diverse ondergronden. Het vormt dan ook niet de fundering van de woning en kan ook achteraf geplaatst worden. Kies u voor NG Strips, dan geven wij u graag advies op maat. Ieder project verschilt en dat betekent dat iedere ondergrond net anders is. Bij de verwerking van NG Strips moeten dan ook verschillende aspecten in acht genomen worden. Bij onze Natuurgevelsteen leveren wij ook mortel op kleur en bij NG Strips kunnen wij bijpassende lijm meeleveren.

Het gewicht van de stenen

Tot slot is een ander groot verschil tussen Natuurgevelsteen en NG Strips, het gewicht van de metselstenen. NG Strips zijn een stuk lichter vanwege de kleinere muurdikte. Dit betekent dat deze toepassing constructief meer oplossingen biedt. Oplossingen die met massieve metselstenen niet mogelijk zouden zijn. Denk aan overstekken en plafonds van natuursteen. Een goed voorbeeld hiervan is deze moderne villa. Niet alleen verschillende gevelvlakken zijn uitgevoerd in natuursteen strips, maar ook verschillende overstekken zijn met natuursteen bekleed. Zelfs het plafond bij de entree is gehuld in natuursteen. Het maakt dit ontwerp een stuk interessanter.