fbpx

Verschillende natuursteen sorteringen

Natuursteen is in erg veel verschillende soorten, toepassingen en maten te verkrijgen. Daarom is het belangrijk dat u van te voren bedenkt welke uitstraling uw project moet krijgen, zodat u aan de hand daarvan kunt gaan kiezen. U kunt dit op twee manieren aanpakken; U zou een sortering kunnen kiezen aan de hand van de verschillende natuursteen toepassingen die u mooi vindt, dan hebben we het over bijvoorbeeld Natuurgevelsteen, Lapide of Strips. Maar u kunt ook uw keuze baseren op de natuursteen sorteringen, dan draait het vooral om de kleurensamenstelling. Om u met de laatst genoemde methode op weg te helpen zetten we graag drie van onze meest uiteenlopende sorteringen voor u op rij. Laat u inspireren!

Constanta

De Constanta is een mediterrane natuursteen, bestaande uit calcium en carbonaat. De mooie en grillige uitstraling van de steen zorgt ervoor dat de sortering erg geliefd is. Maar ook de grote variatie aan kleuren draagt daar aan bij. De basiskleur van deze sortering is geel/grijs en varieert met bruintinten, harde grijstinten of zelfs rood/rosé. Waardoor u met de Constanta alle kanten op kunt. De kleuren, levendige structuur en verschillende afmetingen, laten u in zuidelijke sferen wanen. Wilt u de warme kleuren van deze sortering maar in een wat moderner jasje? Constanta is ook verkrijgbaar in Lapide. 

Black Sea

Wilt u de mediterrane sferen helemaal loslaten en kiest u voor een modern bouwwerk, dan is de Black Sea sortering wellicht wat voor u. De Black Sea is een donkere mix van antraciet met bruine kleurennuances. Door zijn donkere kleur past de sortering perfect bij glazen gevels, strak stucwerk of bij bijzondere constructies. Dit maakt deze gevelstenen uitermate geschikt om moderne projecten mee te bekleden. De Black Sea heeft een vrije lengte en is vier tot zeven centimeter hoog. Wilt u een nog strakkere look? Kijk dan ook eens naar deze Lapide variant.

Bukarest

Tot slot tonen we u graag ook nog onze Bukarest sortering. Deze natuursteen bestaat uit marmer kwartsiet en wordt daarom vaak gebruikt om projecten een wat meer luxe of chique uitstraling te geven. De kleurnuances van deze steensoort verschillen tussen geel, bruin en blauw waardoor de gevel spannende contrasten kent. Bukarest is toe te passen als Lapide, Natuurgevelsteen, Strip en Rock. 

De mogelijkheden zijn dus oneindig. Om het voor u echter nog wat eenvoudiger te maken, luisteren we naar uw wensen om vervolgens de sortering helemaal op maat en naar wens vorm te geven.