fbpx

3x projecten met NG Lapide

Onze natuursteen sorteringen kunnen op verscheidene manieren toegepast worden. Kies bijvoorbeeld voor de NG Rocks voor een robuuste en stoere uitstraling of ga voor NG Beplating om een wat chiquere look te creëren. Vereist uw project een strakke, moderne uitstraling? Dan is NG Lapide precies hetgeen waar u naar opzoek bent. De Lapide collectie combineert een heerlijke sfeer met een strak uiterlijk. De Lapide metselstenen zijn dan ook erg populair in de moderne villabouw. Ze hebben een hoge esthetische waarde, waardoor uw project meteen in het oog zal springen. We tonen u dan ook graag drie projecten waarbij onze natuursteen Lapide werd toegepast.

Modern karakter 

Dat Lapide staat voor een modern karakter is meteen aan deze woning af te lezen. Deze villa werd gebouwd in de jaren ’70, maar daar ziet u weinig van terug. Dit komt doordat het huis een volledige transformatie onderging, waardoor het nu een luxe, stijlvolle villa is. Om deze uitstraling te creëren werd ervoor gekozen om een deel van de gevel op te bouwen met travertin. Door deze natuursteen sortering te verwerken als Lapide kreeg de woning niet alleen een warme en natuurlijke touch, maar ook een modern uiterlijk. De evenredige lagenmaat en de strakke verwerking bepalen dan ook voor een groot gedeelte het karakter van de woning. 

Uniek lijnenspel

Ook in dit moderne huis werd ons Lapide natuursteen toegepast. Ditmaal werden de stenen gezaagd tot een muurdikte van 15-25 mm zodat ze als strips toegepast konden worden. Doordat Lapide bestaat uit lange strak gezaagde metselstenen worden de moderne lijnen van de woning duidelijk geaccentueerd. Hierdoor ontstaat een bijzonder lijnenspel dat alle aspecten van de woning aan elkaar verbindt. Denk aan de rieten kap, de grote raampartijen, het stucwerk en de delen van de gevel die met natuursteen zijn opgebouwd. Door te kiezen voor de sortering Karlovy Vary komen de bruine kleurnuances op mooie wijze terug in de gevel. Ook vormt dit een verbindende factor met het hout en riet. 

Aandacht voor het metselwerk

Een nieuwe aanbouw zorgde ervoor dat deze woning meer licht en ruimte heeft gekregen, bovendien past de woning zo weer volledig bij hedendaagse kijk op wonen. Door de gevel te bekleden met NG Lapide ontstond een uniek beeld van strakke lijnen en warme kleuren. Bovendien zorgt het natuurlijke gevelmateriaal ervoor dat een connectie ontstond met de bosrijke omgeving. Er werd gekozen voor de Red Sea sortering in speciaal samengestelde vrije lengtes van 30 tot 60 centimeter. De metselstenen hebben een hoogte van 40 millimeter met daarbij een zeer slanke lintvoeg, hierdoor komt de aandacht volledig op het metselwerk te liggen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met Lapide? Wij kijken graag met u mee! Dus aarzel niet en neem geheel vrijblijvend contact met ons op!