fbpx

Natuursteen toepassen in mediterrane villa’s

Zowel de constructie als de detaillering van de mediterrane stijl zijn ontstaan uit de essentie en cultuur van verschillende landen. Denk hierbij aan Italië, Griekenland, Spanje of zelfs Marokko. Het uitgangspunt van de mediterrane stijl is heerlijk weer en voldoende zon. Daarom kenmerkt deze manier van bouwen zich vooral aan een plat of laag dak, veel licht, open patio’s en ventilatie. Om dit te bewerkstelligen wordt vaak gekozen voor grote ramen, glazen puien en veel wit stucwerk. Toch stralen dit soort woningen een bepaalt soort warmte uit, en dat komt door het gebruik van natuurlijke en rijke materialen. Natuursteen wordt dan ook veelvuldig toegepast in mediterrane villa’s.

Toepassen van NG Rock

De mediterrane stijl kenmerkt zich dus aan wit stucwerk en dit wordt vaak gecombineerd met verschillende natuursteen toepassingen. Eén van onze natuursteen sorteringen leent zich dan ook perfect voor de mediterrane bouwstijl; de Natuursteen Rock. De NG Rock vormt dé collectie in de ruigst denkbare vormen. Hierdoor geven zij ieder gebouw al snel een robuuste uitstraling. De verschillende groottes van de stenen staan erg ruw bij het witte stucwerk en eventuele grote raampartijen van een bouwwerk in mediterrane stijl. Dit vormt een mooi contrast en het geeft iedere woning een authentieke en toch ook exclusieve uitstraling.

Flagstones

Maar niet alleen in de gevel wordt natuursteen toegepast om een mediterrane villa meer karakter te geven. In de tuin of rondom het zwembad worden ook vaak natuurstenen flagstones geplaatst om het concept van de woning nog meer kracht bij te zetten. Ook dit draagt weer bij aan de warme uitstraling van de woning en het is daarnaast ook nog enorm praktisch. Door de flagstones te combineren met het zwembad en een groene tuin zal u zich al snel mediterrane sferen wanen.

Zuid-Europese sferen

Tot slot tonen we u graag nog twee projecten van mediterrane villa’s waarbij onze natuursteen sorteringen werden toegepast. Het eerste project is een schitterende villa in het heuvellandschap van Zuid-Limburg. De opdrachtgevers waren opzoek naar een Zuid-Europese sfeer en kozen daarom voor onze natuursteen sortering Constanta. De stenen werden in strakke lijnen gezaagd zodat ze passen bij de eigentijdse insteek van de villa.

Uitdaging

Het andere project is een villa in Breda waarbij onze Natuurgevelsteen werd toegepast op zowel een technische als esthetische uitdagende manier. Dit komt doordat de zwevende dakranden aan de buitenzijden nergens worden ondersteund. Het metselwerk werd echter wel op prachtige wijze verwerkt. De tuin past volledig bij de mediterrane villa. Bomen schieten door het dak, er groeien planten op het huis en ruwe brokken natuursteen, afkomstig uit dezelfde Macedonische steengroeve, liggen door de tuin heen verspreidt. Het hele totaalplaatje klopt.