fbpx

3x vakantiewoningen met natuursteen

Bij een vakantiewoning of recreatiewoning wordt luxe gecombineerd met de rustgevende eigenschappen van de natuur. Gasten komen immers genieten van een welverdiende vakantie. Natuursteen is een prachtig materiaal dat in harmonie is met natuurlijke elementen. Laat u inspireren door de volgende projecten, ieder met hun eigen uitstraling.

Vakantiewoning | Hollandse Duinen 

Het eerste project waar wij aan hebben meegewerkt is deze luxe vakantievilla in de Hollandse Duinen, ontworpen door BNLA architecten. De gemetselde natuursteen vormt een prachtige harmonie met de natuurlijke elementen. De vakantiewoning is gelegen op een hoger deel van de duinen en heeft daarmee uitzicht over de Noordzee. Om het natuurlijke karakter te benadrukken is de samengestelde sortering Karlovy Vary gekozen, met natuurlijke breuk op de uiteinden van de steen. Ook heeft de Karlovy Vary per steen verschillende kleurnuances. Deze twee aspecten zorgen voor een robuust en natuurlijk effect in combinatie met andere materialen. 

Vakantievilla’s | Texel

Het volgende project zijn prachtige vakantievilla’s in Texel, ontworpen door Natrufied Architecture. Het Waddeneiland Texel is en blijft een heerlijke bestemming om te recreëren en van vrije tijd en natuur te genieten. Om dit natuurlijke aspect te benadrukken koos Buytenplaats Texel voor een prachtige vierseizoenen natuursteenmix, gecombineerd met rieten kappen en houten constructies. De woningen zijn in één woord ‘puur’ en van alle denkbare luxe voorzien. De schoorsteen is dankzij de wisselende formaten en grove textuur een stoere eyecatcher. Daarnaast zijn de combinaties met de overige natuurlijke materialen een harmonieus geheel. Ook de toegangspoort werd gemetseld in natuursteen, waardoor al bij de entree van het villapark de toon wordt gezet.

Recreatiewoning | Rijnsaterwoude

Deze vakantiewoning in Rijnsaterwoude is gebouwd in een prachtige omgeving aan het water. Het houtgebruik, onze natuursteen en het vele groen benadrukken de natuurlijke omgeving. Een prachtige plek om te genieten. De gevelbekleding bestaat uit één van onze natuursteen sortering: Pilsen. Deze sortering is afkomstig uit Noord-Macedonië en werd al vele malen gebruikt om spraakmakende bouwwerken te realiseren. Kenmerkend voor deze sortering is zijn grijze kleur, het zorgt ervoor dat de recreatiewoning direct modern oogt. De bruine kleurnuances in het gneis zijn terug te herleiden naar de houten entree en de omgeving, zodat niet alleen het moderne maar ook het natuurlijke aspect benadrukt wordt. Doordat delen van de mortel erg diep liggen of zijn weggekrabd, lijkt het alsof de metselstenen op elkaar geplaatst zijn. Het voorziet in een robuuste look.