fbpx

De NG Rock collectie: voor een ruwe uitstraling

Een collectie die erg geschikt is voor projecten die een ruwe of ruige uitstraling moeten krijgen is de NG Rock collectie. Deze metselstenen zijn grof van structuur en hebben géén strakke vormgeving waardoor altijd een uniek totaalbeeld ontstaat. De collectie is uitermate geschikt om een deel van, of de volledige gevel mee te bekleden. Maar u zou ook accenten met NG Rock in een project terug kunnen laten komen. Deze natuursteen soort biedt eindeloze mogelijkheden op het gebied van uitstraling en afwerking. Lees dit artikel en ontdek of deze collectie past bij uw project.

Eindeloze mogelijkheden

Binnen deze collectie is geen steen hetzelfde en dat biedt dus erg veel mogelijkheden. U kunt kiezen voor verschillende kleuren, afmetingen en verschillende voegmortels, waardoor de gevel helemaal vorm te geven is aan de hand van uw wensen. Hoewel de grote stenen enorm verschillen vormen ze samen nog steeds een prachtig geheel. Dit komt doordat de structuur en uitstraling, van iedere steen, wel hetzelfde zijn en samen een fijne samenhang creëren. 

Traditioneel of niet

Het verschil in formaat, tussen de verschillende NG Rock steensoorten, zorgt ervoor dat de traditionele metselmanier losgelaten moet worden. Deze traditionele metselmanier gaat over het op elkaar stapelen van stenen. Maar de NG Rock sorteringen worden juist als een soort van puzzel in elkaar gelegd. Hierdoor krijgt iedere gevel een bijzondere, ruwe en authentieke uitstraling. Ook de mortel wordt beter zichtbaar door deze metselmethode. Daarom speelt de kleur van de mortel binnen deze collectie een belangrijkere rol dan bij onze andere collecties.  

Toepassen van NG Rock

U weet nu al veel over onze collectie, maar om u nog meer te inspireren tonen we u graag een paar projecten waarbij NG Rock werd toegepast. De NG Rock sortering werd bijvoorbeeld toegepast in de gevel van deze moderne, natuurlijke kantoorvilla in Rhenen. Het werd een massief metselwerk waarbij de grote stenen alle aandacht krijgen. Door de ruige vormen van de metselstenen ontstond een prachtig contrast met de overige materialen. U kunt zien dat er over nagedacht werd.  

Een ander project waar we nu mee bezig zijn en waar we u al graag kennis mee willen laten maken is een landgoed dat in aanbouw is met natuurlijke materialen in de hoofdrol. Natuursteen mocht dan ook niet ontbreken! Er werd gekozen voor onze Rock Rhodos sortering. Deze robuuste natuursteen brokken worden door onze vakmannen met passie verwerkt. We kunnen haast niet wachten op het eindresultaat.