fbpx

3x woningen als onderdeel van de groene omgeving

Zoals de naam al doet vermoeden is natuursteen een natuurlijk product. Dit betekent dat natuursteen jarenlang gevormd wordt door de natuur zelf. Om dit duurzame aspect te benadrukken zorgen wij ervoor dat onze producten ook op een natuurlijke wijze gewonnen worden. Er komen dus geen chemicaliën aan te pas. Op deze manier kunnen we de natuurlijke uitstraling van onze producten waarborgen. Bovendien zorgt een natuurstenen metselwerk er zo voor dat de bouwwerken op kunnen gaan in hun groene en natuurrijke omgeving. Om u daar een indruk van te geven hebben wij een aantal projecten op een rijtje gezet. De woningen werden één met de omgeving…

Hedendaagse bosvilla 

Het perfecte voorbeeld van een woning die samensmelt met de omgeving is deze bosvilla. Dit resultaat werd bereikt door te werken met natuurlijke materialen, door organische vormen terug te laten komen en voor een logische indeling te kiezen. De gevel werd dan ook opgebouwd uit een natuurstenen metselwerk en verschillende houtsoorten. Door dit te combineren met messing, brons, koper en flagstones ontstond een hedendaagse woning met een authentieke uitstraling. Om hier nog een schepje bovenop te doen werd dezelfde soort natuursteen ook in het interieur verwerkt. Het is een totaalconcept geworden!

Authentieke uitstraling

De kavel waarop de volgende woning is gesitueerd, wordt omringd door bos, hei en een parkachtig landschap. Dit vormde dan ook het uitgangspunt voor de aanblik van de woning. De bewoners wensten wel een strak, modern huis, maar combineerden dit met bijzondere gevelbekleding van natuurlijke materialen. Wederom werd gekozen voor een natuurstenen metselwerk. De sortering Edessa werd hiervoor gebruikt. Edessa staat bekend om de veelzijdigheid in kleuren en gebroken structuren, waardoor de sfeer van natuursteen echt gevangen wordt. Het zorgt voor een authentieke en natuurlijke uitstraling, zodat de woning echt onderdeel wordt van de natuur. 

Vakantiegevoel

Het doel was om een ingetogen vakantiewoning te creëren die volledig opgaat in het schitterende landschap. In dit geval werd de volledige gevel opgebouwd met natuursteen. Het materiaal heeft dan ook niet alleen een esthetische functie, maar er werd ook voor gekozen om zijn praktische eigenschappen. Natuursteen gaat namelijk erg lang mee en is eenvoudig netjes te houden. Bovendien werd het natuursteen niet alleen in de gevel verwerkt, maar daarnaast bestaat het terras ook uit natuursteen flagstones en werd het interieur verrijkt met natuursteen. De robuuste totaalbeleving sluit volledig aan bij de omgeving en het vakantiegevoel.