Sorteringen voor een mediterrane sfeer

Natuursteen is uitermate geschikt om een gebouw een mediterrane uitstraling te geven. De architectuur van deze woningen is vaak eenvoudig, maar de details en de hoogwaardige afwerking zorgen ervoor dat het huis zijn authentieke karakter krijgt. Kenmerkend voor dit soort projecten is dan ook de keuze voor natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Verschillende van onze natuursteen sorteringen sluiten volledig aan bij de mediterrane stijl en een woning met internationale allure wordt hierdoor binnen de kortste keren realiteit! In deze blog komt u meer te weten over deze sorteringen en we hopen u daarmee te inspireren…

Sortering: Constanta

Eén van onze sorteringen die het meest gekozen wordt om een mediterrane sfeer te creëren is de sortering Constanta. Deze natuursteen heeft namelijk een grillig uiterlijk en is in het bezit van een grote variatie aan kleuren. De basiskleur van Constanta is geel/grijs, maar de overige tinten kunnen uitlopen van verschillende bruine nuances tot roodachtige/rosé kleuren. Hierdoor heeft de sortering een erg levendige structuur. Combineert u dit met een grote variatie aan afmetingen zal u zich al snel in zuidelijke sferen wanen. Constanta is dan ook te verwerken als Rock, Flagstone, Lapide en Natuurgevelsteen.

Internationale allure

Constanta werd al veelvuldig toegepast in verschillende villa’s om ze op deze manier internationale allure te geven. Een goed voorbeeld daarvan is deze villa in het heuvellandschap van Limburg. De bewoners wensten een unieke woning met een eigen karakter en gebouwd met de omgeving in gedachten. Daarom kozen zij voor een strakke gevel die volledig bestaat uit strak gezaagd Constanta. Door dezelfde lagenmaat aan de houden en dit te combineren met een subtiele voeg wordt alle aandacht direct naar het natuursteen toegetrokken. Samen met de grote raampartijen en een duidelijk lijnenspel geeft dit de woning een moderne uitstraling met een mediterrane sfeer. 

Sortering: Rome Antiek

Toch is de Constanta niet de enige sortering die woningen op deze manier weet te verrijken. Een zeer unieke travertin sortering; de Lapide Rome Antiek, doet dit namelijk ook. De stenen van deze sortering zijn altijd erg strak gezaagd en zijn enkel te verkrijgen in langformaat. Hierdoor voorzien ook deze metselstenen in een moderne uitstraling, maar het natuurlijke aspect van natuursteen zal ook zeker niet verloren gaan. Wat de Rome Antiek uniek maakt is de getrommelde bewerking. Hierdoor lijkt de sortering in geen geval op een ander product. Een authentieke gevel zal dan ook ongetwijfeld realiteit worden.Deze sorteringen en veel van onze andere producten zijn te bewonderen in ons inspiratiecentrum. Kom langs en laat u inspireren!